MoreBanker viser annonser for långivere og kan motta provisjon for å formidle lån.
Lån penge billigt online på Morebanker

Lån 20.000

Sammenlign lån på 20.000

- -Et lån på 20000 kr er i en størrelsesorden hvor du kan finne både kortfristede hurtiglån eller minilån, men du kan også se på et av våre forbrukslån. De lånene vi har samlet her på siden går helt opp til 400.000 kr, men er ditt behov å få et lån på 20.000 kr, så kan det naturligvis også la seg gjøre. Pr. 1. januar 2017 innførte Stortinget nye regler, som betyr at på kortfristede lån med en løpetid på under tre måneder, så vil det bli innført en tvungen betenkningstid på 48 timer fra lånesøknaden er sendt. Det vil si at det ikke kan la seg gjøre å få pengene utbetalt innen 48 timer. De nye reglene ble skapt med tanke på å minske impulskjøp. Et lån i denne størrelsesorden vil typisk ha en løpetid på mer enn tre måneder, noe som betyr at de nye og strammere reglene for hurtiglån er uten betydning. Så hvis du har bruk for å låne penger raskt, så burde det kunne la seg gjøre.


Søk med ID


Når du søker om et lån, så bruker du din ID til å bekrefte din identitet og bevise at du er hvem du sier du er. Når du benytter din ID, så gir du samtidig lånetilbyderen adgang til dine seneste data i det offentlige, hvor lånetilbyderne foretar en hurtig og ofte automatisert kredittsjekk. Derfor er det umulig å låne uten kredittvurdering, og du kan heller ikke låne uten lønnsslipper eller låne uten årsoppgjør, da tilbyderen har adgang til denne dataen via din ID. Dette er til for å stille sikkerhet for lånetilbyderne og deg selv. Uten sikkerhet, så kan man risikere at ditt lån kan bli vanskelig for deg å tilbakebetale. Hvis du ikke kan tilbakebetale ditt lån, så løper det renter og gebyrer på dette. Du kan altså raskt ende opp med en gjeld som lyder på 150.000 kr, selv om du egentlig “bare” lånte 20.000 kr. Derfor er det en veldig god ide å komme i gang med å tilbakebetale lånet forholdsvist raskt.


Gjeldsregisteret


Har du været uheldig og endt i gjeldsregisteret, så kan dette forverre dine muligheter for å finne et lån. Som registrert ‘dårlig betaler’, så vil mange tilbydere automatisk nekte deg et lån, da de løper en ekstra stor risiko. De enkelte lånetilbyderne som gjerne vil tilby deg et lån vil typisk gjøre det til en meget høy rente. Derfor er det Morebankers anbefaling at du, som gjeldsregistert, ikke tar opp et nytt lån, men derimot fokuserer på å betale tilbake de kreditorene som har meldt deg til gjeldsregisteret. Når dette er overstått, så kan du bli slettet fra gjeldsregisteret, og du vil igjen kunne ta opp lån på normale vilkår. Du kan se om du er registrert i gjeldsregisteret her.


Søk om lån hos mer enn en tilbyder


Hvis du ønsker å låne 20000 billig, så skal du sørge for å søke om lån hos mer enn en tilbyder. De rentesatsene du ser på nettet er som utgangspunkt veiledende. Derfor skal du i første omgang fylle ut en lånesøknad, og i retur vil du motta et skreddersydd lånetilbud hvor rentene er individuelt tilpasset. Har du flere av disse lånetilbudene å velge mellom, så kan du sammenligne dem og velge det mest fordelaktige lånet.


Hvilken lånetype skal du velge?


Som tidligere nevnt kan du både finne hurtiglån på 20.000 kr eller små forbrukslån på 20.000 kr. Disse lånetypene har hver sine fordeler og ulemper. Hvis du velger å låne pengene som et hurtiglån, så skal du ofte betale pengene tilbake innen kort tid. Til gjengjeld får du som oftest utbetalt pengene raskt. Med et hurtiglån blir renten beregnet på årsbasis, og derfor kan renten virke høy - det kan dog godt være et resultat av beregningsmetoden, fremfor den reelle renten. Det vil si at renten virker høy, fordi hurtiglån er laget til hurtig avbetaling. Derfor vil renten kun være så høy hvis du betaler ned på lånet over ett år.


Du kan også velge å ta opp et forbrukslån. Et forbrukslån er ofte mer fleksibelt enn et hurtiglån. Blant annet har du mulighet for å få en lengre løpetid. Du kan stadig få dine penger hurtig, men det kan være litt høyere krav til alder og økonomisk dokumentasjon. Det er dog forskjellig fra tilbyder til tilbyder. Renten ved et forbrukslån er lavere enn ved et hurtiglån. Lånet kan tilbakebetales gjennom en lengre periode, og det kan derfor være en god mulighet hvis du mangler penger, men samtidig ønsker rom i budsjettet.


 


 notifyImg

Du kan få tilsendt tilbud og gode råd om lån ved å oppgi den e-postadresse:

Fortsett uten å oppgi e-postadresse

Les me rom våre betinigelser