MoreBanker viser annonser for långivere og kan motta provisjon for å formidle lån.
Lån penge billigt online på Morebanker

Slik betaler du enklest ditt forbrukslån tilbake

Det er deilig å have muligheten for å kunne ta opp et forbrukslån, og det kan være en stor hjelp hvis man opplever en uforutsett utgift. Dessverre er ulempen ved lån at de også skal betales tilbake, og det kan fort bli en kilde til stress hvis man ikke har ordentlig styr på tilbakebetalingen. Problemer med å betale et forbrukslån tilbake kan ha store omkostninger. Først og fremst kommer det ytterligere renter og gebyrer på lånet, men videre kan det også ha en negativ innflytelse på ens psyke. Mange nordmenn har opplevd å ligge våken på grunn av økonomiske problemer, og det er enkelt å bekymre seg for mye hvis man har problemer med et lån. Heldigvis behøver ikke et forbrukslån å være en negativ opplevelse, og det behøver ikke være vanskelig å betale tilbake lånet hvis du følger et par gode råd.

Her er de 1 lån vi vil anbefale deg å ta:

Bank Norwegian
Lånebeløp
Tilbakebetaling
Rente/år
Aldersgrense

Fremragende 10 / 10

5.000 - 600.000 kr.
12 - 60 mnd
8.99-37.68%
23 år
Du kan signere med BankID
Samle dine smålån
Søk lån nå shield-ok-icon
Annonselenke
Eksempel: Lånebeløp: 100.000 kr. Nedbetaling: 24 måneder Etablering:950 kr. Refinans: 15 år . Eff.rente: 16.5 % Kostnad: 16.682 kr. Totalt tilbakebetalt: 116.682 kr.

Se et overblik over alle låneudbydere her

Overvei tilbakebetalingen når du tar opp lånet

Det er enkelt å bli ivrig når man får tilbud om et forbrukslån, men det er viktig at du også overveier tilbakebetalingen når du tar opp lånet. Hvis lånet skal brukes til å dekke en plutselig utgift, så er det viktig å huske på at det kan komme flere uventede utgifter i løpet av lånets løpetid, og disse skal du også ha råd til å betale. Ofte kan du selv få lov til å bestemme størrelsen på lånets avdrag, og her kan det være en god idé å overveie avdragenes størrelse grundig. Du har kanskje plass i budsjettet til å nedbetale med 1.000 kroner om måneden, men kanskje bør du kun nedbetale med 500 kroner, så det fortsatt er plass til uforutsette utgifter eller litt kjærlighet til deg selv. Det er med andre ord særdeles viktig at du ikke spenner ditt budsjett for hardt.

Tenk fremover

Når du planlegger tilbakebetalingen av ditt lån, så er det særdeles viktig at du også tenker fremover. Det er kanskje ikke et problem å betale ned på lånet akkurat nå, men vil din økonomi endre seg i fremtiden? Det kan fort skje endringer i din privatøkonomi mens du tilbakebetaler et lån, og du kan risikere at det kommer større utgifter. Det er eksempelvis mulig at du har et barn som snart skal starte i barnehage eller vuggestue, noe som vil gi deg flere faste utgifter. Du bør også overveie inntektssiden av ditt budsjett når du tar opp et forbrukslån. Hvis din jobbsituasjon er stabil, så er det ikke et problem, men du bør kanskje ikke ta opp et forbrukslån hvis du frykter å miste din jobb. Det er også verdt å overveie, at det kommer dyrere måneder under tilbakebetalingen. Eksempelvis kan det være en god idé å spare opp til desember og julen, som ofte har mange utgifter.

Snakk med långiveren

Du bør alltid tale med långiveren hvis du skulle ende i en situasjon hvor du ikke kan betale ned på ditt lån. Ofte vil de være villige til å tilby hjelp, og du kan eksempelvis få lov å nedbetale med et lavere beløp. Du må aldri ignorere et problem med tilbakebetalingen av et forbrukslån, da det bare vil gjøre problemet verre!
notifyImg

Du kan få tilsendt tilbud og gode råd om lån ved å oppgi den e-postadresse:

Fortsett uten å oppgi e-postadresse

les mer om våre betingelser