MoreBanker viser annonser for långivere og kan motta provisjon for å formidle lån.
Lån penge billigt online på Morebanker

Hva er et hurtiglån?

Et hurtiglån er den enkleste og hurtigste låneformen hvis du har bruk for en kortvarig økonomisk boost. Et hurtiglån er også kjent under andre navn, som f.eks. sms-lån, mikrolån, minilån, hurtiglån, etc. Et hurtiglån er en type forburkslån hvor banker innvilger lånet raskere enn deres konkurrenter på markedet.

Med et hurtiglån har du mulighet for å låne penger uten å stille sikkerhet for lånet. Et hurtiglån er som regel av kortere varighet og har derfor en kort løpetid, noe som gir deg et bedre overblikk over hva lånet reelt koster deg å ta opp.

Det hurtige og enkle hurtiglånet er en god ide hvis du med relativt kort tidsfrist har bruk for å låne penger til å utbedre akutte skader eller plutselige problemer, som f.eks. en tannskade eller lignende.

De hurtige og enkle hurtiglånene har også medført en del negativ presse, da noen personer har benyttet låneformen til å ta opp et utall forskjellige lån samtidig, uten reell mulighet for å betale tilbake i tide. Morebanker.no anbefaler naturligvis ikke at du tar opp et hurtiglån med hodet under armen. Det krever at du tenker deg om og at du vurderer din økonomiske situasjon nøye før du tar noen avgjørelser.

Lovendring pr. 1. januar 2017 har medført at hurtiglån ikke lengre kan utbetales samme dag som det søkes om lånet. Stortinget har tvunget gjennom en lovendring som betyr 48 timers betenkningspause på alle kortfristede lån med en løpetid på under tre måneder. Det vil altså si at du kan sende lånesøknaden, men selve pengene vil du ikke kunne få utbetalt før etter minimum 48 timers tenkepause. Denne lovendringen er innført fra politisk side for å hindre bruken av hurtiglån til å åpne opp for impulskjøp.

Til tross for tidligere nevnte lovendring, så forblir hurtiglån en hurtig måte å låne penger på. Snakker du med din bank omkring et banklån, så vil dette være en lengre prosess med omfattende papirarbeid og godkjennelsesprosesser. Banken vil bl.a. utspørre deg om formålet med lånet, et spørsmål som kan være unødvendig nærgående, og som du kan slippe fullstendig med et hurtiglån.
Derfor kan du trygt bruke Morebanker.no

Hos Morebanker.no jobber vi for å gi deg den perfekte oversikten over dine lånemuligheter. Vi rangerer de ulike lånene etter faktorer som popularitet, lånebetingelsene og vår provisjon. Vi blir kompensert for å sende kunder til partnere. Les mer her
notifyImg

Du kan få tilsendt tilbud og gode råd om lån ved å oppgi den e-postadresse:

Fortsett uten å oppgi e-postadresse

les mer om våre betingelser