MoreBanker viser annonser for långivere og kan motta provisjon for å formidle lån.
Lån penge billigt online på Morebanker

Kredittkort - skal du søke om kredittkort?

Sammenlign og finn det beste kredittkortet med den laveste effektive renten blant utvalget vårt.

- Finn det kredittkortet som passer best for deg -
Derfor kan du trygt bruke Morebanker.no

Hos Morebanker.no jobber vi for å gi deg den perfekte oversikten over dine lånemuligheter. Vi rangerer de ulike lånene etter faktorer som popularitet, lånebetingelsene og vår provisjon. Vi blir kompensert for å sende kunder til partnere. Les mer her
Finn det beste kredittkortet for deg

Et kredittkort kan være nyttig å ha i situasjoner hvor du trenger mer penger. Det er mange tilbydere av kredittkort, som for eksempel Bank Norwegian kredittkort eller Santander kredittkort. Vi ønsker å gjøre det mulig å sammenligne de billigste og beste kredittkortene som passer for deg blant utvalget vårt på MoreBanker.no. Derfor er vi i gang med å lage en egen side for kredittkort. Denne siden er under oppbygging, og vi kommer snart til å vise utvalget vårt. Så langt vises de øvrige lånetypene her, men under kan du lese mer om kredittkort.

Det er mange ting som du bør vurdere når du skal søke om kredittkort .Hvor mye den effektive renten er, om du får bonus når du handler på nett, hvor stor låneramme du ønsker osv. Et kredittkort er typisk en MasterCard, som er annerledes enn et VISA kredittkort. Ta kontakt med den banken som du ønsker å ha kredittkort hos. Blant annet tilbyr Bank Norwegian, Santander, DNB, Nordea og de øvrige store bankene alle kredittkort.

Et kredittkort kan gi deg mange fordeler i hverdagen utover det rent praktiske ved å kunne kjøpe ting på kreditt, hvis man ikke har et debitkort, altså et vanlig bankkort til rådighet. De aller fleste banker har et kredittkort man kan søke om, men hva er egentlig det billigste og det beste kredittkort? Her får du en oversiktlig guide på hva et kredittkort er hvordan du bør sammenligne dem.

Hva er et kredittkort

Når det kommer til bankkort, skiller man mellom det man kaller kredittkort og debitkort. Et debitkort er et vanlig bankkort, der pengene blir trukket direkte fra kontoen din når du bruker kortet. Et kredittkort derimot, er som navnet tilsier, et kort som har en kredittgrense som bestemmes av hva slags avtale du har med kortutsteder. Du kan bruke kortet fritt innenfor denne kredittgrensen og så betaler du regningen for det du har brukt hver måned.

Grunnen til at noen kanskje tenker at kredittkort er dyrere å ha enn et vanlig bankkort, er fordi det påløper gebyrer hvis man ikke betaler kredittkortregningen i tide. Noen kredittkort koster også penger å ha i utgangspunktet i form av et årlig gebyr. Hvis man betaler kredittkortregningen hver måned og unngår å bruke penger man ikke har, er ikke dette noe problem.

Det er nemlig viktig å huske på at det også finnes mange fordeler med et kredittkort. Et kredittkort er ikke bare til for at du skal ha penger tilgjengelig når du trenger det, men det er mange avtaler som gjør noen kredittkort attraktive og kan sørge for at du kan fly billigere og få cashback hvis du bruker kortet på bestemte steder eller på bestemte varer. Kredittkortutstederne og bankene konkurrerer om deg som kunde, og derfor vil alle gjerne tilby de beste mulige vilkår. Dette fører til at det finnes noen særlige fordeler med enkelte banker. Dette kan være ting som cashback og poengløsninger, som gjør det attraktivt å velge et bestemt kredittkort fremfor et annet.

Noen kredittkort aksepteres også flere steder enn andre kredittkort. Dette kommer an på hvilken avtale banken har med butikkene. Det finnes også forskjellige avtaler med de kortterminalene som er i forskjellige butikker som kan avgjøre, hvem som tar hvilke kort. De kortterminalene som tar alle kort, kan være dyrere å ha for butikkene. Derfor skal det være attraktivt for butikkene å ha dyrere kortterminaler, og ikke bare for forbrukeren og kortutsteder.

Det er mange tilfeller hvor det er smart å betale med kredittkort i stedet for et vanlig bankkort. Det kan for eksempel være i forbindelse med netthandel. Når du handler på nettet, er det en liten sjanse for å bli lurt eller svindlet i noen tilfeller. Når du betaler med et kredittkort, er det ingen som kan få tilgang til pengene dine på ulovlig vis. Du kan i de fleste tilfeller også rekke å få varen før du rent faktisk betaler, og i mange tilfeller, hvis du ikke får varen kan du ved hjelp av kredittkortselskapet få pengene dine tilbake.

Hvis du skal kjøpe en reise kan det også lønne seg å bruke kredittkortet. De fleste kredittkort i dag har nemlig inkludert reiseforsikring, hvis du betaler for reisen med kortet. Det vil si at hvis du for eksempel mister bagasjen på reisen, kan du få dekket dette tapet ved hjelp av kredittkortselskapet. Når du er på selve reisen, kan det også lønne seg å bruke kredittkortet fremfor bankkortet. Det er nemlig mange kredittkort som tilbyr kontantuttak uten gebyrer i utlandet. Det vil si at du slipper dyre gebyrer hvis du skal ta ut penger når du reiser. Du bør dog være bevist på valutakursen som banken bruker.

Beste kredittkort 2022

Det som avgjør hva som er det beste kredittkortet, kommer an på dine behov. Hvis du er smart når du velger kredittkort, og velger et kort med fordeler som passer til din livsstil og som du kan dra nytte av i hverdagen. Det er altså viktig at du setter deg inn i hvilke fordeler og kostnader som gjelder, for aktuelle kredittkort. Det kan du få et overblikk over her. Søk om kredittkort og finn det kortet som passer best for deg.

Norwegian kredittkort

Med et kredittkort fra Norwegian kan du blant annet få cash-points på varekjøp. Hvis du kjøper reise med kredittkortet så er det også inkludert reiseforsikring gjennom kredittkortet. Et kredittkort fra. Norwegian gir ytterligere fordeler når du er på reise fordi det ikke er noen gebyrer på kontantuttak i utlandet. Dette er en god fordel for deg som reiser mye og liker å ha kontanter tilgjengelig uten å skulle betale dyre gebyrer. Hvis du har et kredittkort fra Bank Norwegian, kan du også få opptil 6 ukers betalingsutsettelse uten gebyrer og dyre renter.

Fordeler med et kredittkort fra Bank Norwegian:

  • Kredittkortet er uten årsavgift
  • Inntil 10% cash-points-opptjening
  • Gebyrfrie varekjøp i Norge og i utlandet
  • Opptil 45 dagers rentefrihet
  • Overføring av poeng til Norwegians rewardsystem

Man skal være myndig, det vil si over 18 år for å kunne få et kredittkort fra Norwegian. Det er heller ikke mulig å få Bank Norwegian kredittkort med betalingsanmerkning.

Santander kredittkort

Santander har tre forskjellige kredittkort som er tilgjengelige i Norge. De tre forskjellige kredittkortene utfyller ulike behov hos forbrukeren. Så hvilket skal du velge? Her kan du se mer om fordelene med de ulike kredittkort. Søk kredittort og se de forskjellige kortene som tilbys av Santander kredittkort.

Santander Gebyrfri Visa

Dette er et visakort helt uten gebyrer. Det er altså et 100% gebyrfritt Visa, det vil si at det ikke er noen årsavgift, men det er heller ikke gebyrer på kjøp i utlandet. Du kan også få opptil 50 dagers betalingsutsettelse. Dette kredittkortet har en kredittgrense på 100.000 kr. Du får også flere gode forsikringer og fordeler ved å bruke kortet.

Santander Red

Dette er det kortet fra Santander som har lavest rente og det er også et av de kredittkortene på markedet som har lavest rente. Kortet har flere fordeler, men er ikke gebyrfritt. Ifølge Santander er dette kortet for deg som vil ha et kort med lav rente i bakhånd hvis det dukker opp større eller uforutsette utgifter.

Flexi Visa

Med Flexi-visa fra Santander kredittkort, kan du få 4% bonus på en valgfri kategori. Dette er kortet for deg som vil ha gode bonuser og mange fordeler. Det er også opptil 25% rabatt i mange nettbutikker og på restauranter. Du kan velge kategorier som elektronikk, klær og sko, sportsutsyr eller bensin og diesel. Dermed kan du tilpasse kortet til en kategori som passer for deg, så du kan spare mest mulig penger.

DNB kredittkort

Med DNB kredittkort kan du blant annet opptjene SAS Eurobonuspoeng. Det kredittkortet du kan få gjennom DNB er DNB Mastercard. Utover reisepoeng med SAS Eurobonus får man også faste rabatter i flere kjente nettbutikker. En gang i måneden er det også spesialrabatter tilgjengelige med Mastercard fra DNB. Rabattene blir trukket fra den neste Mastercard-regningen. Du kan også få bensinrabatt med DNB kredittkort. I likhet med mange andre kredittkort, sørger også DNB Mastercard for reiseforsikring, hvis mer enn 50% av reisen er blitt betalt med kortet.

Sparebank1 kredittkort

I likhet med Santander, har Sparebank1 flere forskjellige kredittkort. Felles for kredittkortene er at det er MasterCards. Når du bruker disse kortene, kan du i likhet med flere av de andre kredittkortene vi har nevnt, få reiseforsikring og dekket tapt bagasje hvis du skulle være så uheldig og miste bagasjen når du er ute på reise. Dette er en fordel hvis du ikke ønsker å investere i en separat reiseforsikring. De forskjellige kredittkortene til Sparebank 1 utgjør:

Mastercard Ung

Dette er som navnet kanskje antyder et kort som er beregnet på unge. Når du bruker dette kortet, får du 20% rabatt på alle strømmetjenester. Kredittgrensen på dette kortet er 25000 kr.

LOfavør Mastercard

Dette er et mastercard som gir særlige fordeler til LO-medlemmer. Dette kredittkortet har ekstra gode betingelser og trygghet. Det gis også rabatt på billettpriser og betalingsforsikring ved sykdom eller arbeidsledighet.

Mastercard Extra

Dette kredittkortet egner seg godt til reiseregninger og jobb. Når du bruker Mastercard Extra kredittkort fra Sparebank1 blir det lettere og mindre tidkrevende å holde styr på utlegg og reiseregninger.

Remember kredittkort

Med et Remember kredittkort kan du få opptl 45 dagers rentefri kreditt. Det er ingen årsavgift knyttet til kortet og du får både reise- og avbestillingsforsikring hvis du bruker kortet til å finansiere minimum 50% av reisen. Det er også mange fordeler i forbindelse med rabatter i ulike nettbutikker og ved kjøp av spesifikke varer.

Komplett kredittkort

Et kredittkort fra Komplett Bank gir deg mer fleksibilitet i hverdagen. Kortet er 100% gebyrfritt og det er ingen årsavgift for å ha kortet. Hvis du har et Komplett kredittkort, som er et mastercard, er det mulighet for å få 4% bonus på alle kjøp fra Komplett.no og bonus på alle dine andre kjøp. Et kredittkort fra Komplett Bank støtter også din digitale lommebok og du kan bruke kredittkortet med blant annet Apple Pay.

Hvordan finne det beste kredittkortet?

Alle kredittkort har ulike fordeler. Hva som er det billigste kredittkortet for deg kommer an på hva du har tenkt til å bruke kredittkortet til. Hvis du gjerne vil gjøre reiser billigere, kan vi anbefale å gå for et kredittkort som gir maksimalt med oppsparing og bonus i forbindelse med reise. Hvis du gjerne vil ha et kredittkort for å få billigere bensin, så anbefaler vi at du velger et kort som har dette som fokus. Faktum er at det kan være penger å spare på forbruksvarer når man handler med kredittkort. Det handler bare om hvilket kort man velger.

For å sikre at kredittkortet forblir så billig som overhodet mulig, er det alltid en god ide å betale kredittkortregningen i tide. Mange kredittkort har ingen renter eller gebyrer så lenge man betaler kredittkortregningen i tide. Det er først når man har brukt penger man ikke har med kredittkortet, at det kan bli unødvendig dyrt i form av renter og gebyrer. Å bruke kredittkortet smart handler bare om å bruke det ene fremfor det andre. Du tar rett og slett bare kredittkortet frem i de tilfellene du ville brukt det vanlige bankkortet og sikrer deg bonus og cashback, for så å betale tilbake ‘utlegget’ med penger du allerede har på konto – uten noen ekstra kostnader. Det trenger med andre ord ikke å være så dyrt verken å ha eller å bruke et kredittkort.

En åpenbar faktor når man ser på kredittkort for å finne ut av hva som er det billigste, er å se nærmere på hvilken rente og gebyrer som kan være involvert i kredittkortet. Det er også relevant å se på om kredittkortet har en eventuell årsavgift.

Hvis du vil finne ut av hva som er det billigste kredittkortet for deg er det alltid en god ide å sammenligne kredittkort. I listen vår kan du se en oversikt over kredittkort og enkelt sammenligne kredittkort og finne det beste kredittkortet for deg. Det er mange kredittkort å velge mellom, og det kan være vanskelig å se hvilke fordeler og priser som gjelder for hvert kort. Vi har gjort det enkelt med vår oversikt, så du kan sammenligne og finne det billigste kredittkort.

Kan du få et kredittkort på dagen?

Et kredittkort er et fysisk kort, så det er ikke mulig å stå med kortet i hånden på dagen. I de aller fleste tilfeller skal kortet sendes til en folkeregistrert adresse etter du har søkt om, og blitt godkjent til et kredittkort. Søknadsprosessen i seg selv trenger ikke å ta særlig lang tid, i og med at de fleste prosessene i forbindelse med søknaden er automatisert. Dette involverer en kredittsjekk for å se om du har økonomi til å betjene den typen kredittkort du søker om. Når du søker om kredittkort, underskriver du kredittkortavtalen elektronisk med BankID, det er derfor ikke noen grunn til å få en kontrakt i posten som først skal sendes og så sendes tilbake til kredittkortselskapet. At så mye av kredittkort-søknaden foregår på nettet, gjør at prosessen er blitt langt mer effektiv enn den har vært før.

Det er mange som søker på nettet etter ‘kredittkort på dagen’, men det er altså sånn at selv om selve søknadsprosessen ofte kan gjennomføres og eventuelt godkjennes på samme dag, så skal kredittkortet i fysisk form komme i posten. Hvor lang tid dette tar kan variere litt mellom kredittkortutstederne. Siden det er forskjell på hvilke vilkår som gjelder for de ulike kredittkort, er det ikke et enkelt kredittkort som alle kan få.

Kredittkort uten kredittsjekk

Når man søker om et kredittkort, skal man gjennom en kredittsjekk hvor man enten blir godkjent eller avvist. Kredittsjekken eksisterer for å se om du har økonomi til å betjene et kredittkort i henhold til den kredittgrensen du har valgt og de vilkårene som banken eller kredittkortselskapet kan tilby. Kredittsjekk i dag er i stor grad en automatisk prosess, men det er ikke mulig å få kredittkort uten kredittsjekk.

I Norge står alle borgeres usikrede gjeld oppført i et gjeldsregister. Dette er blant annet for å gjøre bankenes kredittsjekk mer realistisk og presis når du søker om kredittkort eller lån uten sikkerhet, både for din og for bankens sikkerhet. Gjeldsregister kredittkort er et nytt register som synliggjør både saldo og innvilget kreditt for bankene. Dette er blant annet for å sikre at flere nordmenn kan unngå gjeldsfeller og for at bankene kan gi kreditt under mer forsvarlige vilkår. Det sier seg selv at det ikke er god forretning for bankene å låne penger til folk som ikke har mulighet for å betjene kredittkortet eller betale kredittkortregningene. Et omfattende gjeldsregister for kredittkort og annen usikret gjeld, er derfor et forsøk på å bidra til sikkerhet omkring forbrukslån og kreditt.

Et register kreditt vil også sørge for at det blir vanskeligere å ta opp kreditt eller forbrukslån flere steder parallelt. Ofte regnes det hvor mye lån du kan få eller hvor mye kreditt ut ifra inntekt, men med et fungerende gjeldsregister vil også annen gjeld bli tatt med i vurderingen om du kan betjene det lånet, eller den kreditten du ønsker å få innvilget.

Kredittkort med betalingsanmerkning

Hvis du har fått en betalingsanmerkning eller flere betalingsanmerkninger, vet du helt sikkert at dette kan begrense å ta opp kreditt eller forbrukslån. Norges lovverk fungerer sånn at det ikke er mulig å få kredittkort med betalingsanmerkning. Hvis du har en betalingsanmerkning, er det derfor viktig at du gjør opp gjelden din før du søker om kredittkort.

Grunnen til at man ikke kan få kredittkort med betalingsanmerkning, er for å ikke sette deg som forbruker i en uheldig økonomisk situasjon. Det å ikke kunne betjene gjeld kan være enormt belastende økonomisk, fordi det ofte inkluderer dyre gebyrer, renter og kanskje til og med inkasso. Av samme grunn som at bankene foretar kredittsjekk på alle søkere og at man står oppført i et gjeldsregister, kan man altså ikke få kredittkort med betalingsanmerkning. Det er bankenes formål å få et realistisk bilde av søkerens økonomiske situasjon før de innvilger kredittkort eller forbrukslån.

author

Kontakt meg på:

Skrevet av

Mark Andersen
CEO og grunnlegger

Mark Andersen har mer enn 15 års erfaring med salg, markedsføring, finans og affiliate markedsføringMark har laget noen av de største sammenligningssidene innenfor lån.notifyImg

Du kan få tilsendt tilbud og gode råd om lån ved å oppgi den e-postadresse:

Fortsett uten å oppgi e-postadresse

les mer om våre betingelser