MoreBanker viser annonser for långivere og kan motta provisjon for å formidle lån.
Lån penge billigt online på Morebanker

SMS lån

Når du trenger det lille ekstra og søker enkelt og raskt SMS-lån

- Les mer om smslån på dagen, lån uten kredittsjekk og lån med betalingsanmerkninger. -LES MER OM SMS LÅN

Det er blitt en helt alminnelig ting å ta opp lån, og i dag er det noe de fleste prøver. Du kan regne med at din nabo, dine søsken, dine kollegaer, eller din tante har tatt opp et lån – for i dag er lån blitt en riktig god mulighet for å få hjelp til finansiering av det vi ønsker oss. Fordi flere og flere tar opp lån for å innfri forskjellige drømmer, så har lånemarkedet utviklet seg utrolig mye. Det er ikke lengre vanlig å bare gå i banken når man ønsker å ta opp lån. Nei – nå finnes det også et kjempestort lånemarked online. Her er det et stort utvalg av forskjellige lånetilbydere som tilbyr forskjellige former for lån. De lånetilbydere som finnes online differensierer seg på forskjellige måter – blant annet ved å innovere låntypene. Kanskje er det på grunn av lånetilbydernes ønske om å differensiere seg at SMS-lånet kom til å se dagens lys. SMS-lånet er en låntype som alene finnes online. Her kan du lese mye mer om den spesielle låntypen som er noe helt for seg selv. Du kan også lese mye mer om hva du skal tenke ekstra over hvis du overveier å ta opp et SMS-lån online.

Lån penger med et SMS-lån

Kjært barn har mange navn, og det har et SMS-lån også. SMS-lån kan sidestilles med lån som eksempelvis minilån, mikrolån og hurtiglån. Et SMS-lån heter et SMS-lån fordi det tidligere kun kunne tas opp over en SMS. Dette er dog ikke lenger tilfellet. I de fleste tilfeller skal du søke om et SMS-lån online, og du kan derfor ikke sende en SMS direkte til lånetilbyderen. Den nyere måten å ta opp et SMS-lån på gir lånetilbyderne en større sikkerhet, hvor lånet også typisk blir billigere enn tidligere.

Et SMS-lån er altså et lån som i de fleste tilfeller tas opp online. Lånet er veldig lite og kortfristet, og det er det som karakteriserer SMS-lånet. Spesielt den korte løpetiden differensierer SMS-lånet fra andre lån som tas opp online.

Lån penger med et SMS-lån

Hva er et SMS-lån?

Et SMS-lån er altså et lån som kan tas opp online. Det spesielle ved lånet er at du ikke kan låne et stort beløp, og lånet skal betales tilbake innen kort tid. Typisk kan du låne mellom 500 og 10.000 kroner med et SMS-lån – det mest typiske er dog at lånebeløpet ikke overskrider 4.000 eller 5.000 kroner. Det lille lånebeløpet henger sammen med den korte løpetiden, som ofte kun er opp til 12 måneder. SMS-lånet må altså virkelig sies å være et meget kortfristet lån, hvor hele lånebeløpet skal betales tilbake innen en meget kort periode.

Noen lånetilbydere spesialiserer seg i å tilby små SMS-lån, hvor lånebeløpet skal betales tilbake innen 30 dager. Det er altså forskjellige vilkår for SMS-lån fra forskjellige lånetilbydere, men det som karakteriserer alle SMS-lån er at de er små og har en kort betalingsfrist.  

Hva kan SMS-lånet brukes til?

SMS-lånet er et forbrukslån, og det betyr at lånet kan brukes til å finansiere forbruk. Forbruk er en bred betegnelse for alt det som ikke har en særlig verdi når du har kjøpt og betalt det. Forbruk dekker derfor i den klassiske forstand over reiser, materielle ting, betaling av regninger og lignende. Når du tar opp et forbrukslån, så kan du gjøre akkurat hva du vil med de lånte pengene. Du kan for eksempel bruke pengene til finansiering av en bil, selv om lånet ikke er et klassisk billån.

SMS lån - hva er det?

Overveier du å ta opp et SMS lån? Da er du kommet til det rette stedet. Her på siden har vi samlet en masse informasjon om sms lån, og vi viser deg også de beste og billigste SMS lånene akkurat nå. Se dem øverst på siden her.

Det betyr altså at du kan bruke SMS-lånet til å finansiere nettopp det som du ønsker. Der er ikke noen som skal godkjenne dine motiver for å ta opp lånet, og du skal altså  heller ikke redegjøre for hva ditt lån skal brukes til å finansiere.

Hva er forskjellen på et SMS-lån og et hurtiglån?

SMS-lån finnes online, og det gjør hurtiglån også. Derfor er de to låntypene også meget lette å forveksle med hverandre, og det er fortsatt mange som tenker at de to låntypene er identiske. Det er dog ikke helt korrekt, for det er flere forskjeller på de to låntypene som adskiller dem fra hverandre. De primære forskjellene er størrelsen på de to lånene, samt lånenes løpetid. Nedenfor kan du lese litt mer om hurtiglånet, og slik kan du finne ut av om det er hurtiglånet eller SMS-lånet som kan dekke ditt behov.

Hva er hurtiglån?

Hurtiglånet er også et forbrukslån, og dette er kanskje også en av grunnene til at man kan komme til å forveksle hurtiglånet med SMS-lånet. Hurtiglånet er dog et større forbrukslån enn SMS-lånet er. Når du tar opp et hurtiglån, så kan du låne opp til 400.000 kroner. Man kan altså si at hurtiglånet er onlinetilbydernes svar på bankens forbrukslån. Hurtiglånet er ytterligere et langfristet lån. Mange hurtiglån har en løpetid på helt opp til ti år – og noen hurtiglån varer enda lengre tid.

Mens SMS-lånet kan løse kortfristede økonomiske problemer, så kan hurtiglånet løse langfristede økonomiske problemer. Hvilket lån du skal velge avhenger altså av hva du skal bruke lånene til, samt hvor hurtig du kan betale ditt lån tilbake.

Hva koster et SMS-lån?

Hva koster et SMS-lån?

Det er umulig å si hva et SMS-lån koster, for prisen på lånet er naturligvis forskjellig fra lånetilbyder til lånetilbyder. Idet SMS-lånet er et lån hvor lånetilbydernes risikovillighet generelt er stor, så skal det sies at prisen på denne formen for lån typisk er forholdsvis høy. Dog setter lånets korte løpetid også en begrensning for hvor dyrt lånet kan bli. Det er altså typisk å foretrekke å ta opp et SMS-lån fremfor et billigere, langfristet lån hvis du kun har behov for et mindre, kortfristet lån.

Når du skal se prisen på SMS-lånet, så er det viktig at du ser på lånets årlige prosentsats. Årlig prosentsats viser de årlige omkostningene i prosent, og det betyr altså at det tas høyde for alle omkostninger i dette tallet. Du skal altså se på de rentene og gebyrene som fremgår av den årlige prosentsatsen, fremfor kun å se på lånets renter. Når du finner det lånet med den laveste årlige prosentsatsen, så vil du finne det billigste lånet – hvis du naturligvis sammenligner lånet med samme løpetid og lånebeløp.

Lån penger gratis

Det kan faktisk godt la seg gjøre å låne penger gratis. Flere og flere lånetilbydere lager gratis lån, som går ut på at man kan låne et mindre beløp i en kortere periode, uten å skulle betale renter. Du kan for eksempel låne 4000 kr, og hvis du betaler dem tilbake innen for eksempel 14 eller 30 dager, så skal du ikke betale renter. Altså er det et gratis lån.

Kan jeg få et gratis lån?

Generelt kan man si at prisen på de lånene som finnes online er høy. Dette skyldes som nevnt tidligere at lånetilbyderens risiko er stor, mens din risikovillighet forblir lav. Det finnes dog også eksempler på meget billige lån som kan tas opp online – noen lån er faktisk helt gratis. Det er flere tilbydere av de kortfristede lånene – SMS-lånene – som tilbyr lån uten renter eller gebyrer innen en bestemt tidsramme. Det betyr eksempelvis at du hos noen lånetilbydere kan finne SMS-lån som er rentefrie i de første 30 dagene – eller som er helt gratis i de første 30 dagene. Det betyr sjeldent at du så skal ta opp et lån med 30 dagers løpetid, men det betyr bare at lånet er rentefritt i de første 30 dagene av lånets løpetid. Etter dette skal du igjen betale renter og gebyrer.

Blir det stilt sikkerhet for lånet?

En av fordelene ved SMS-lånet er at du ikke skal stille sikkerhet for lånet. Når du stiller sikkerhet for et lån, så kan lånetilbyderen ta pant i en eller flere av dine verdifulle eiendeler. Slik kan din eiendel selges, og utbyttet fra salget kan brukes til å nedbetale din gjeld, hvis du ikke klarer å overholde din låneavtale. Når du tar opp et SMS-lån, så risikerer du ikke at lånetilbyderen kan selge noen av dine eiendeler hvis du på et tidspunkt får vansker med å overholde låneavtalen.

Hva er et SMS-lån?

Et SMS-lån er også bedre kjent som et hurtiglån. Ofte vil SMS-lån dekke over de mindre hurtglånene som tilbys på markedet. Et SMS-lån har ofte en løpetid på ca. 30 dager. Fremgangsmåten for SMS-lån er blitt erstattet av ID og diverse online formularer. Begrepet SMS-lån dekker dog over mindre lån med hurtig utbetaling.

At du ikke skal stille sikkerhet for lånet betyr altså at din risiko blir mindre. Du skal ikke bekymre deg for hvorvidt lånetilbyderen kan ta pant i noen av dine verdifulle eiendeler hvis du får problemer med å overholde din låneavtale. Det betyr videre også at lånetilbyderens risiko stiger. Den manglende sikkerheten er altså med på å få prisen på et SMS-lån til å stige, idet det minsker din risiko og forhøyer lånetilbyderens.

Få dine penger hurtig med et SMS-lån

Få dine penger hurtig med et SMS-lån

En av de andre fordelene som finnes ved SMS-lånet er at lånet er ekstremt raskt å ta opp. SMS-lånet er kanskje det raskeste lånet som overhodet finnes. Først og fremst er selve søknadsprosessen utrolig rask. Når du søker om et SMS-lån, så skal du gjøre det online. Her skal du bare taste inn dine opplysninger, før du sender søknaden avsted med den digitale brevduen. Du kan regne med at du får svar på din søknad ganske raskt. Hvis du blir godkjent som låntaker, så kan du videre forvente at pengene står på din konto meget raskt – eller i hvertfall raskere enn tradisjonelle lån. Typisk blir pengene utbetalt til din konto innen kort tid, alt avhengig av når du søker om lånet.

Lån penger med hurtig utbetaling

Det er mange lånetilbydere på markedet for hurtige lån online. Det betyr også at de konkurrerer med hverandre om kundene. Derfor kjemper de om å være de hurtigste på markedet. Altså skal man ikke lete særlig lenge før man finner et lån med hurtig utbetaling.

Hvis du skal bruke pengene akutt, så kan SMS-lånet altså være den ideelle løsningen, fordi du kan regne med at pengene står på din konto innen meget kort tid. Av samme grunn kalles SMS-lånet også ofte for hurtiglån, noe som faktisk beskriver lånet meget godt.

Er det vanskelig å bli godkjent?

En tredje fordel ved SMS-lånet er at det er forholdsvist enkelt å bli godkjent som låntaker. Når du sender din lånesøknad, så vil det bli laget en kredittvurdering av deg. Denne kredittvurderingen blir typisk laget av et digitalt, kryptert system. Dette er en av grunnene til at søknadsprosessen er så hurtig som den er. Kredittvurderingen foregår altså på et objektivt grunnlag. Videre blir kredittvurderingen kun laget ut fra de opplysningene som du har gitt, og da opplysningene du skal opplyse er begrensede, så er kredittvurderingen også begrenset. Dette kan ses som en fordel, fordi det betyr at det er forholdsvist enkelt å bli godkjent som låntaker.

Er det vanskelig å bli godkjent til et SMS lån?

Kan jeg låne penger med et SMS-lån?

Selv om kredittvurderingen skjer på et forholdsvist begrenset grunnlag, så er det ikke alle som kan få lov til å ta opp et SMS-lån. Det er noen forskjellige krav til låntakeren, og disse kravene fastsettes i store trekk av lånetilbyderen. Det betyr altså også at de kravene som er til låntakeren er forskjellige fra tilbyder til tilbyder – dog i et begrenset omfang. Det er nemlig noen krav som er fastsatt ved lov, og disse kravene skal naturligvis som et minimum overholdes, slik at du kan få mulighet for å ta opp et lån. Nedenfor kan du lese mer om noen av de kravene som finnes til låntakere av SMS-lån.

  • Du skal være fylt 18 år, og du skal være myndig. Hos noen lånetilbydere er alderskravet annerledes, men du skal i hvert fall som minimum være fylt 18 år for å kunne bli vurdert som låntaker.
  • Du skal være norsk statsborger, og din folkeregisteradresse skal være i Norge. I denne sammenheng skal din bankkonto også være norsk, så pengene fra lånet kan bli satt på en norsk konto.
  • Du skal have ID. Du skal bruke din ID, slik at du kan underskrive låneavtalen online.
  • Du skal ha aktive kontaktopplysninger. Du skal ha en e-mailadresse og et telefonnummer som lånetilbyderen kan komme i kontakt med deg på.
  • Du må ikke være registrert i gjelds- eller debitorregisteret. Dette kravet er ikke enegyldig, men det er der hos de fleste lånetilbydere som finnes online.

De fleste av disse kravene er like for alle tilbydere av SMS-lån. Det er dog viktig å poengtere at kravene altså varierer. Hos noen lånetilbydere skal du eksempelvis ha en minimumsinntekt, mens det hos andre lånetilbydere ikke er krav til dette. Som utgangspunkt er det dog slik at det er lettere å bli godkjent som låntaker hvis du søker om lånet med en medlåntaker, eksempelvis din ektefelle. Dette skyldes at det er lettere å bli vurdert som kredittverdig hvis det er to inntekter i stedet for en.

SMS lån - hvordan?

Søknadsprosessen avhenger av hvilket SMS-lån du gjerne vil ta opp. Man kan søke via sin telefon, akkurat slik navnet tilsikter, men man kan også gjøre det på computer. Ofte bruker man ikke annet enn personlige opplysninger når man søker om et lån. Det gjør SMS lån til et enkelt og hurtig lån.

Kan jeg ta opp et SMS-lån tross gjeldsregistrering?

Som utgangspunkt er det ikke noen regler for at man ikke må ta opp lån når man er registrert i gjeldsregisteret. Dog er det ikke mange lånetilbydere som gir lån til personer som er registrert i gjeldsregisteret. Dette skyldes at det er for stor usikkerhet forbundet med dette fra lånetilbyderens side. Hvis du er registrert i gjeldsregisteret, så kan det altså være vanskelig å få et SMS-lån – men det er ikke umulig. Vi anbefaler dog helt klart at du venter med å ta opp et SMS-lån til du ikke lengre er oppført i gjeldsregisteret. Lån til personer som er registrert i gjeldsregisteret er nemlig typisk utrolig dyre. Når du er slettet fra registeret, så har du igjen større mulighet for å ta opp et SMS-lån på like vilkår som andre. Du kan bli slettet fra registeret ved å vente på at de registrerte gjeldspostene blir slettet fra registeret – eller ved å betale de gjeldspostene som er registrert.

Hva er et sms lån?

Et sms-lån er et mikrolån som du kan søke om via sms.

Hvordan søker jeg om et SMS-lån?

Hvis du er kommet til den konklusjonen at du vil søke om et SMS-lån, så kan du gjøre det meget lett og raskt. Det er utrolig simpelt, og du skal ikke bruke stort mye for å gjennomføre søknadsprosessen.

Først og fremst skal du finne ut av hvilke SMS-lån du ønsker å søke om – og ja, det er en god ide å finne flere forskjellige. Hvis du finner flere forskjellige tilbydere, så kan du sammenligne lånene for å finne det beste. Når du har funnet de lånetilbyderne du ønsker å søke om et SMS-lån hos, så skal du følge selve søknadsprosessen hos disse lånetilbyderne. Søknadsprosessen er meget ensartet hos de fleste lånetilbydere, og alle de lånetilbyderne som finnes online er gode til å guide eventuelle låntakere gjennom søknadsprosessen.

Typisk skal du bare taste inn noen personlige opplysninger, og eventuelt skrive under på at lånetilbyderen kan hente inn opplysninger om deg. Dette tar typisk ikke lang tid, og det er veldig lett. I noen tilfeller skal du sende dine lønnsopplysninger, noe som skal brukes til kredittvurderingen.

Når du har ferdiggjort din lånesøknad og tastet inn dine opplysninger, så er det viktig at du gjennomgår dem igjen. Hvis det er feil i din lånesøknad, så kan du bli avvist på bakgrunn av dette. Når du har sjekket igjennom lånesøknaden for feil, så er den klar til å bli sendt avsted.

Etter lånesøknaden er sendt avsted, så vil lånetilbyderen lage kredittvurderingen av deg. Hvis du blir godkjent som låntaker, så vil du motta et lånetilbud. Av dette lånetilbudet fremgår den endelige prisen på lånet, samt de vilkårene som lånetilbyderen kan tilby. Når du har mottatt lånetilbudet, så er det viktig at du gjennomgår tilbudet og vilkårene før du beslutter deg for om du vil ta imot lånet eller ei. Hvis du ønsker å ta imot lånetilbudet, så skal du underskrive det digitalt med din ID. Hvis du ikke ønsker å ta imot lånet, så skal du bare ignorere lånetilbudet.

Hvordan søker man om et SMS-lån?

Sammenlign SMS lån

Her på siden kan du sammenligne forskjellige SMS-lån. Du kan for eksempel sammenligne dem på de forskjellige nøkkeltallene, slik som årlig prosentsats, altså de årlige omkostningene i prosent. Du kan også sammenligne lån på rente og for eksempel velge det lånet med den laveste renten.

Det er viktig å være oppmerksom på at søknadsprosessen kan se annerledes ut. Noen SMS-lån kan eksempelvis stadig tas opp via en SMS. Derfor skal du først og fremst bare følge lånetilbyderens instruksjoner når du vil søke om et SMS-lån.

Hva skal jeg gjøre før jeg tar opp et SMS-lån?

Før du tar opp et SMS-lån, så skal du naturligvis tenke deg godt om. Det koster penger å ta opp lånet, og det er derfor ikke noe du skal gjøre uten å tenke deg om. Det er flere forskjellige ting du kan overveie før du tar opp det populære lånet. Hvis du gjør deg opp de rette tankene og det riktige forarbeidet, så kan du sikre at du har råd til å betale lånet tilbake i tide, så du slipper ekstra renter og gebyrer. Du kan med det rette grovarbeidet også bli sikker på om det nettopp er SMS-lånet som er det riktige lånet for deg i din situasjon. Nedenfor får du noen tips til ting du skal overveie før du setter i gang med søknadsprosessen og tar opp et SMS-lån.

Har jeg råd til lånet?

Dette er kanskje det aller første spørsmålet du skal stille deg selv. Hvis du ikke har råd til å ta opp lånet, eller ikke har råd til å betale det tilbake, så behøver du nemlig ikke gå videre med dine overveielser. Du kan finne ut av hvorvidt du har råd til lånet ved å lage et budsjett. Når du lager et budsjett, så vil du finne ut av hvor stor den månedlige ytelsen maksimalt kan være, og dermed kan du altså finne ut av om du har råd til å betale den ytelsen som lånet krever.

Billigste SMS lån April 2019

Det billigste lånet akkurat nå er ikke nødvendigvis det lånet som var billigst for en måned siden. På grunn av den store konkurransen på lånemarkedet, så skifter det hele tiden. Det billigste lånet kan være det med den laveste renten akkurat nå, men det kan også være det lånet med den laveste årlige prosentsatsen. Hvor billig det blir for deg avhenger også av lånebeløp og løpetid på lånet.

Du lager et budsjett ved å sammenligne dine utgifter med dine inntekter. For å kunne lage budsjettet, så skal du altså danne deg et overblikk over din økonomiske situasjon – du skal nemlig kjenne alle dine faste utgifter og din inntekt. Når du har trukket alle dine utgifter fra din inntekt, så får du ditt rådighetsbeløp, og det er ut fra rådighetsbeløpet at pengene til tilbakebetalingen skal brukes. Når du lager budsjettet er det viktig at du er realistisk. Hvis du ikke er realistisk omkring dine utgifter og ditt forbruk, så kan budsjettet ikke brukes, da det selvfølgelig ikke vil være rettvisende. Det er viktigt at du er realistisk, for hvis du ikke har råd til å nedbetale på lånet når pengene skal betales tilbake, så vil lånet bare bli enda dyrere enn forventet, og det vil være enda vanskeligere å få råd til å bli gjeldfri.

Hva er mitt behov?

”Hva er mitt behov?” Dette er et annet spørsmål du bør stille deg selv før du tar opp et SMS-lån. Når du tenker på ditt behov, så skal du både tenke på om du har bruk for å låne pengene, samt hva pengene skal brukes til. Et SMS-lån brukes ofte til å dekke mindre behov som er akutte. Hvis ditt behov for å låne ikke er akukt, så kan du kanskje overveie om du har andre muligheter – du kan eksempelvis spare pengene, fremfor å låne dem? Hvis pengene skal brukes raskt, og du derfor ikke kan spare opp, så skal du overveie hvor mye penger du har bruk for å låne.

Det er sjeldent klokt å låne flere penger enn man har bruk for, da det naturligvis koster penger å motta pengene gjennom et lån. Jo mer penger du låner, desto flere renteomkostninger vil det være forbundet med lånet. Du skal derfor avdekke ditt behov og sørge for at du velger det rette beløpet og den rette løpetiden når du søker om et SMS-lån.

Hva er mitt behov for et SMS lån?

Hva er et SMS lån?

Sms-lån er en simpel låneform som gir deg mulighet for å låne penger raskt og enkelt. Sms lån er også kjent under andre betegnelser slik som: hurtiglån, minilån, mikrolån, etc.

Et sms-lån er typisk et hurtig lån, og det har derfor kortere løbetid. Til gjengjeld er det enkelt og ganske raskt å etablere et sms-lån, og det kan la seg gjøre uten å bli utspurt omkring formålet med lånet.

Denne låneformen er god for deg som med kortere tidsfrist har bruk for å låne penger til plutselig oppståtte problemer eller akutte skader. Det kunne eksempelvis være en tannskade, eller noe annet som krever hurtig behandling, men som ikke er dekket av det offentlige.

Grunnet lovendringer pr. 1. januar 2017, så kan sms-lån ofte ikke utbetales samme dag som du søker. Folketinget har tvunget gjennom en 48 timers betenkningspause på lån med en løpetid på mindre enn tre måneder. Dette inkluderer som regel sms-lån, som jo ofte er et lån med kort løpetid.

Formålet med betenkningspausen er å gjøre det vanskeligere å låne penger til impulskjøp, som godt kan friste noen forbrukertyper. Du kan altså godt sende lånesøknadn, men du vil ikke kunne få pengene utbetalt med en gang.

Sms-lån er og forblir en relativt hurtig låneform, spesielt hvis du sammenligner med de mer tradisjonelle banklånene. En stor fordel ved et sms-lån er at du ikke blir utspurt om formålet med lånet. Derfor er hele godkjennelsesprosessen enkel og fri for irritasjonsmomenter.notifyImg

Du kan få tilsendt tilbud og gode råd om lån ved å oppgi den e-postadresse:

Fortsett uten å oppgi e-postadresse

Les me rom våre betinigelser