MoreBanker viser annonser for långivere og kan motta provisjon for å formidle lån.
Lån penge billigt online på Morebanker

Lånekalkulator - hvor mye kan jeg låne?

Finn ut hvor mye du må betale hver måned på lånet ditt. Nedenfor kan du beregne det månedlige avdraget på lånet ditt basert på den årlige renten i prosent og hvor lang nedbetalingstid du ønsker. Kalkulatoren vår kan også beregne hva lånet ditt vil koste inkludert evt. etableringsgebyr eller etableringsomkostninger. Basert på ditt lånebeløp, årlig rente, evt. gebyrer og nedbetalingstid viser kalkulatoren hvor mye du skal betale hver måned, samt hvor mye du ender opp med å betale i renter og hvor mye du totalt betaler tilbake. Du finner også en beregnet nedbetalingsplan under.


Hvor mye vil du låne?
Kr.
Årlig rente
%
Løpetid
Måneder
Etableringsgebyr
Kr.
spinner
Beregner lån...

Finn ut hvor mye du må betale hver måned på lånet ditt. Nedenfor kan du beregne det månedlige avdraget på lånet ditt basert på den årlige renten i prosent og hvor lang nedbetalingstid du ønsker. Vår lånekalkulator kan også beregne hva lånet ditt vil koste inkludert evt. etableringsgebyr eller etableringsomkostninger. Basert på ditt lånebeløp, årlig rente, evt. gebyrer og nedbetalingstid viser kalkulatoren hvor mye du skal betale hver måned, samt hvor mye du ender opp med å betale i renter og hvor mye du totalt betaler tilbake. Du finner også en beregnet nedbetalingsplan under.

Med lånekalkulatoren til MoreBanker.no kan du finne ut hvor mye du skal betale hver måned på lånet ditt, og dermed kan du få et godt overblikk over ditt fremtidige budsjett. Denne lånekalkulatoren har vi utviklet for å hjelpe deg med å ta beslutninger basert på tall og fakta, istedenfor salgsteknikker og anelser.

Dersom du allerede har et lån, kan du likevel bruke lånekalkulatoren. Du kan for eksempel beregne hvor mye lånet kommer til å koste deg i løpet av nedbetalingstiden som er igjen, eller hvor mye du har igjen å betale av lånet ditt. Lånekalkulatoren vår er gratis å bruke for alle.

Lånekalkulatorens fire parametere

For å kunne beregne hva et lån kommer til å koste deg, hva ditt månedlige terminbeløp blir, hvor mye du skal betale i renter, hva den totale kostnaden blir og hvordan nedbetalingsplanen skal se ut, må du taste inn følgende fire parametere inn i vår kalkulator:

  • Ønsket lånebeløp - hvor mye vil du låne?
  • Den årlige rentesatsen
  • Løpetid på lånet - hvor lang nedbetalingstid ønsker du?
  • Etableringsgebyr - omkostninger i begynnelsen av lånet

Hvis du allerede har et lån, så kan du med låneberegneren få en klar og tydelig oversikt over hva det kommer til å koste deg gjennom lånets løpetid. Har du ennå ikke valgt lån, så kan du få kartlagt den økonomiske konsekvensen av å forkorte eller forlenge lånets løpetid.

Bruk denne låneberegner til å beregne avdrag på lånet ditt

Har du allerede et lån?

Hvis du allerede har et lån som du betaler ned på, kan lånekalkulatoren vår benyttes til å finne ut hva lånet kommer til å koste deg totalt i sin resterende løpetid på en klar og tydelig måte. Har du ennå ikke valgt et lån, så kan du for eksempel få kartlagt hvor mye det månedlige avdraget endrer seg når du forkorter eller forlenger nedbetalingstiden til lånet. Lånet er gratis å bruke for alle, og du kan bruke den så mange ganger som du vil.

Når du trykker på Beregn-knappen, så kan du i den hvite boksen se de viktigste opplysningene om lånet ditt. Her vil du se hva det månedlige avdraget, altså det beløpet som du må betale hver måned blir. I tillegg kan du også se hva du betaler totalt i renter i løpet av hele nedbetalingsperioden. Det totale tilbakebetalte beløpet viser hva du alt i alt betaler tilbake, inkludert eventuelle omkostninger eller etableringsgebyr.

Du kan også under beregningen finne en månedsoversikt, altså en nedbetalingsplan som viser hvor mye du skal betale på lånet ditt hver måned, og hvor mye av dette beløpet som går til renter og hvor mye som faktisk er avdrag. Du kan også se hvor mye restgjeld du kommer til å ha igjen hver måned. Nedbetalingsplanens lengde tilsvarer antall måneder du har oppgitt i kalkulatoren, og påvirker hvor stort beløpet som du betaler hver måned blir.

Hva kan lånekalkulatoren brukes til?

Vi har utviklet en lånekalkulator som vi tilbyr gratis til alle og dette er vi stolte av. Vår kalkulator kan brukes til alle slags lån herunder forbrukslån, hurtiglån, refinansiering, SMS lån, smålån og enda flere typer. Lånekalkulatoren vår kan også brukes til å beregne boliglån, så lenge det er fast rente på boliglånet (Du kan lese mere om boliglån og å kalkulere lån på bolig nedenfor).

Ved å bruke en lånekalkulator får du et bedre overblikk over hva du skal betale hver måned, og hva du ender opp med å betale tilbake totalt, inkludert avdrag, renter og eventuelle etableringsgebyr og omkostninger. Bruk lånekalkulatoren til å beregne hva det koster å ta et lån, dvs. den årlige renten i prosentsats. Et lån koster et bestemt beløp hver måned, som kan være nyttig å sammenlikne - men det er også viktig å sammenlikne hva det totale beløpet du betaler tilbake blir, inkludert gebyrer og omkostninger. Det er viktig å se på hele nedbetalingsplanen for å beregne hvor mye du betaler i løpet av hele løpetiden til lånet.

Hva bør du se etter?

Når du leter etter det billigste og beste lånet, bør du se på lånene som tilbyr et månedlig terminbeløp som du kan klare å betale og deretter bør du sammenligne lånene basert på det totale beløpet som du betaler tilbake. Det totale beløpet du betaler tilbake, avhenger av hvilken rentesats som tilbys og hvor lang nedbetalingstid du velger. Valget av nedbetalingstid bør være basert på hvor mye du kan og er villig til å betale hver måned - en lengre nedbetalingstid gir dermed mindre terminbeløp hver måned, men samtidig kan det øke det totale beløpet du betaler tilbake.

Hos oss kan du sammenligne forskjellige lån fra ulike långivere før du bestemmer deg for å ta et lån. Hvis du velger å sammenligne lånene med vår lånekalkulator, er det viktig at du inkluderer eventuelle omkostninger eller gebyrer oppgitt i beregningen av lånet. Slike gebyrer eller omkostninger kan se ut til å være ubetydelige - men i lengden og når du tar med renten i betraktning, kan de faktisk gjøre en viktig forskjell. Du bør altså derfor se på den effektive renten - altså rentesatsen som viser hvor mye lånet kommer til å koste deg inkludert gebyrer og omkostninger.

Forbrukslån og hurtiglån, og herunder andre former for hurtiglån og kreditt, er en bransje hvor man skal se seg godt om før man lander på et valg. Blant annet bør man vurdere hvorvidt et lån man ser på passer inn i sin livssituasjon og ens inntekt. MoreBanker.no forsøker å være til hjelp ved å tilby både gode tips og råd om lån, samt å gjøre de mange begrepene forståelig for alle sammen. Du kan lese mere under “Artikler” og “spørsmål og svar”.

Skal du kjøpe bolig og trenger et boliglån, ønsker du kanskje en lånekalkulator for bolig og boliglån. Du kan fortsatt bruke lånekalkulatoren vår for å beregne boliglån - den eneste forskjellen er at man i forbindelse med kjøp av bolig tar opp et boliglån hvor man betaler et månedlig beløp som er fast (forutsatt at det er lån med fast rente), men hvor det i starten betalers mer i renter enn i avdrag. Du kan lese mer om boliglån og om å beregne lån til bolig under.

Flytende eller fast rente?

Er du i tvil om du skal velge et lån med fast eller flytende rente? Du kan selvfølgelig benytte vår lånekalkulator til å beregne hva det koster å ta et lån, selv et lån med flytende rente (så lenge du kjenner til renten). Har du for eksempel et lån med fast rente, hvor renten er låst fast de neste fem årene kan du bruke kalkulatoren til å beregne hva lånet skal koste de neste fem årene.

Det finnes mange forskjellige lånekalkulatorer på nettet og alle har typisk et spesifikt fokus. Noen er skreddersydd for billån eller boliglån, mens andre kan for eksempel være best egnet til å kalkulere forbrukslån uten sikkerhet eller hurtiglån.

Effektiv og nominell rente

Et av de viktigste faktorene som du bør se på når du skal vurdere et lån, er den effektive årlige renten. I motsetning til den nominelle renten, som er satsen for hvor mye du betaler i forhold til det beløpet du har lånt, forteller den effektive renten om hvor mye lånet faktisk koster deg inklusiv eventuelle etableringsomkostninger og gebyrer. Det er derfor alltid viktig å se på den effektive renten når du skal vurdere om du skal ta et lån eller ikke. Hos MoreBanker.no kan du sammenligne ulike tilbud fra forskjellige långivere og hvilken effektiv rente de tilbyr. Men vær oppmerksom på at den effektive renten settes vanligvis individuelt fra banken du søker lån hos. Dette er basert på din inntekt og livssituasjon. Eksemplene på lån som er gitt er kun indikatorer på hvordan lånene kan se ut for de ulike långiverne. Den faktiske effektive renten blir først fastsatt når du eventuelt får en tilbud fra en av långiverne.

Boliglånkalkulator - lånekalkulator for bolig

Å kjøpe bolig er en stor milepæl for mange. Et boliglån er kanskje det største lånet de fleste tar i løpet av livet sitt. Denne lånetypen kan typisk løpe over flere tiår, og da er det ekstra viktig å forstå hvor mye lånet totalt kommer til å koste. Du kan bruke lånekalkulatoren vår som en boliglånskalkulator til å beregne hvor mye et boliglån skal koste, så lenge renten er fast. Men samtidig må du være oppmerksom på at boliglån kan være mer komplisert enn vanlig forbrukslån, og det kan hende at du må ta flere valg når du ser etter et boliglån. Du kan ta utgangspunkt i vår boliglånskalkulator men det kan også være lurt å ta kontakt med en bank for å høre hva boliglånet vil koste. Hva boliglånet vil ender opp på i pris kommer ann på mange faktorer. Først og fremst boligens verdi, egenkapital og din personlige økonomi.

For eksempel kan et boliglån tas som et serielån eller annuitetslån. Den kan også ha fast eller flytende rente. I tillegg kan det hende at du kan få forskjellige typer nominell og effektiv rente basert på din alder og livssituasjon. Det er også egne regler for hvor mye du totalt kan låne, hvor stort egenkapital du trenger og hva slags betalingsgrad som er nødvendig. Disse faktorene er med å bestemme hvordan din nedbetalingsplan for boliglånet ditt skal se ut.

Det kan derfor være lurt å se på lånekalkulatorene som er skreddersydd for boliglån og lån til bolig. Noen av de største aktørene innenfor boliglån i Norge er DNB, Nordea og Sparebank1. Alle tilbyr gode kalkulatorer for å beregne kostnaden på boliglån. Vi vil derfor anbefale deg å se på lånekalkulatorene for bolig til DNB, Nordea, Sparebank1 og eventuelle andre aktører som tilbyr lån til bolig og som har lånekalkulatorer for dette.

Billån - lånekalkulator for bil

Har du funnet drømmebilen og trenger et lån for å finansiere den? Det er mange långivere som tilbyr billån. Du kan bruke kalkulatoren vår for å beregne hvor mye et billån kommer til å koste deg, så lenge du taster inn beløpet du ønsker å låne, nedbetalingstid (antall terminer), eventuelle gebyrer og omkostninger, samt den årlige renten. Men vær oppmerksom på at den effektive renten, altså den renten som forteller deg hvor mye billånet ditt faktisk skal koste deg, kan være annerledes enn den nominelle renten. Dette er fordi den effektive renten tar eventuelle omkostninger og gebyrer i betraktning. 

Det er også andre variabler som bestemmer hvordan et lån for bil ser ut, som for eksempel om du kjøper bruktbil eller en ny bil. I tillegg tilbyr enkelte långivere av lån til bil også forsikring av bilen din. Derfor vil vi anbefale deg å se på lånekalkulatorer for bil som er skreddersydd for å beregne billån. Noen eksempler på långiverne som tilbyr billån i Norge er DNB, Nordea, Gjensidige, Sbanken og Skandiabanken.

notifyImg

Du kan få tilsendt tilbud og gode råd om lån ved å oppgi den e-postadresse:

Fortsett uten å oppgi e-postadresse

les mer om våre betingelser