MoreBanker viser annonser for långivere og kan motta provisjon for å formidle lån.
Lån penge billigt online på Morebanker

Nye låneregler gjør det tryggere for deg å låne penger

Her er de 0 lån vi vil anbefale deg å ta:

Se et overblikk over alle Lånegivere her

Nye regler for markedsføring

For et par år siden kom det nye regler for hvordan man skulle markedsføre lån og kredittkort i Norge. Det var rett og slett fordi man så en stor oppblomstring av retorikk fra utlandet som virket veldig forlokkende på personer som risikerte å havne i en uhensiktsmessig økonomisk situasjon hvis de tok et online lån.  

Med de nye reglene skjerpet man både aldersgrense for lån og markedsføring av online lån til unge. Det er for eksempel ikke lenger lov til å reklamere for onlinelån som et supplement til studielånet. Dette er en farlig retorikk som angriper en veldig sårbar gruppe rent økonomisk. Det er jo fordi man etter noen års erfaring ser at den gjelden som mange får med flere og flere online lån, er veldig vanskelig å komme ut av igjen. Derfor har man skjerpet regelverket drastisk og endret kurs.  

Det er også kommet regler om at det skal være et tydelig og synlig låneeksempel, så man ser akkurat hva det kan komme til å koste i sin helhet. Her er et tips å se på det tallet som heter ÅOP - da får du det mest mulig realistiske bildet av hva lånet rent faktisk kommer til å koste i året. Da ser du nemlig hvor mye du må betale utover selve lånebeløpet i seg selv. Når du vet det, blir det mye lettere å sammenligne lån.  

 

Ansvarlig lån online

Det er i det hele tatt gått mot en trend av ansvarlige lån online. Det vil si at låneaktørene holdes mye mer ansvarlige for hvilken potensiell økonomisk situasjon forbrukerne settes i, og derfor skal det være strengere krav til å låne. Dette kontrolleres blant annet gjennom den automatiske kredittsjekken som alle lånesøkere må gjennom. Da kan nemlig banken eller lånestedet få et kjapt overblikk over økonomien din og om du står i en situasjon der du kan overholde den låneavtalen du har søkt om.  

Lån penger i dag hvis du oppfyller kravene, men tenk deg godt om før du trykker på godkjenn og underskriver låneavtalen med BankID. Selv om det er blitt strengere med lån og bankene sjekker nøyere om du har råd til å betjene det lånet du søker om, så skal man ikke gi slipp på all dømmekraft, hvis man for eksempel vet at det kommer store utgifter rett rundt hjørnet som vil gjøre lånet vesentlig vanskeligere å betjene.  

For å beskytte forbrukerne

Det strengere regelverket er jo til for å beskytte forbrukerne og det har også ført til at seriøse aktører får større plass i lånebransjen. Det er stor konkurranse på lånemarkedet og dette er gode nyheter for deg som forbruker, siden alle kjemper om å kunne gi deg de beste vilkårene for lån.  

Det er som sagt lurt å bruke sunn fornuft og tenke seg godt om før man låner på nettet. I tillegg er det veldig lurt å ta stilling til om man kanskje kan finansiere det man trenger lånet til på andre måter. Det er uansett gode nyheter at det er blitt strengere å låne og at det er blitt satt mye høyere krav til bransjen. Det gir nemlig bedre vilkår for deg og større sikkerhet for personer som står i fare for å komme i en uheldig økonomisk situasjon ved å ta opp et online lån.  
notifyImg

Du kan få tilsendt tilbud og gode råd om lån ved å oppgi den e-postadresse:

Fortsett uten å oppgi e-postadresse

les mer om våre betingelser