MoreBanker viser annonser for långivere og kan motta provisjon for å formidle lån.
Lån penge billigt online på Morebanker

Kan studenter låne penger

Som student kan det være tider hvor du trenger ekstra penger. Nå som de fleste banker og långivere ofte krever at du har en fast årlig inntekt for å få innvilget lån, kan det være vanskelig å få et lån som student. Det beste alternativet som de fleste studenter tar nytte av, er et studielån og eventuelt stipend. I Norge får studenter lån fra Statens Lånekasse, ofte kalt "Lånekassen". Dette lånet som studentene får fra Lånekassen, er todelt. En del er rent lån som skal betales tilbake når man er ferdig å studere, og en del er et omgjøringslån - altså et lån som kan bli omgjort til stipend, dersom studenter fyller enkelte krav som for eksempel å bli ferdig med utdanning og/eller bli ferdig innenfor normert tidsramme. Det forløper ikke renter på studielånet før inntil den normerte studietiden avsluttes, og renten på nedbetalingen er meget gunstig sammenlignet med øvrige lån. I tillegg er det vanlig i Norge at studenter jobber ved siden av studiene, i en deltidsstilling eller studentjobb. På denne måten finansierer norske studenter sin studietid.

Dersom du er student og ikke har fast årlig inntekt, bør du kontakte din egen bank for å høre om mulighetene for å låne penger. Det kan for eksempel være studenter som søker forbrukslån, billån eller boliglån, og det foretas en individuell vurdering av hver enkelt søker i slike tilfeller. Når du for eksempel tar opp et boliglån, vil banken vurdere både din tidligere, nåværende og fremtidig inntekt. Dette er fordi banken ønsker å sikre at du har hatt kontroll over din økonomi tidligere og at de kan stole på deg, at du har inntekt i dag til å dekke utgiftene ved å ta opp et lån og at du også kommer til å ha denne muligheten i fremtiden. Hvis du for eksempel er på sluttspurten av studiene dine, og ønsker å ta opp et lån, kan du for eksempel vise til en arbeidskontrakt dersom du har det. På denne måten viser du banken at du kommer til å ha fast inntekt. Dette er særlig tilfelle om du utdanner deg til enkelte yrkesgrupper hvor etterspørselen er høy og at det for eksempel er meget usannsynlig at du kommer til være uten jobb etter endt studie.
Derfor kan du trygt bruke Morebanker.no

Hos Morebanker.no jobber vi for å gi deg den perfekte oversikten over dine lånemuligheter. Vi rangerer de ulike lånene etter faktorer som popularitet, lånebetingelsene og vår provisjon. Vi blir kompensert for å sende kunder til partnere. Les mer her
notifyImg

Du kan få tilsendt tilbud og gode råd om lån ved å oppgi den e-postadresse:

Fortsett uten å oppgi e-postadresse

les mer om våre betingelser