MoreBanker viser annonser for långivere og kan motta provisjon for å formidle lån.
Lån penge billigt online på Morebanker

Hvor mye kan jeg få i boliglån?

Et boliglån er kanskje det største lånet de fleste nordmenn tar opp. Derfor er det viktig å undersøke godt om mulighetene for boliglån før man bestemmer seg. Det er alltid en god idé å sammenligne boliglån for å finne det beste boliglånet med best mulig rente. Med et boligmarked som varierer enormt, kan det være vanskelig å komme seg inn i boligmarkedet - spesielt om man bor i storbyene. Hvor mye du kan få i boliglån, avhenger av en del faktorer og er en individuell vurdering som banken gjør av deg og din situasjon. 

Når du skal søke om boliglån, kan for eksempel din egenkapital si noe om hvor mye du kan låne. Egenkapital er den delen av boligen som du betaler kontant - altså det som du har spart opp selv. Vanligvis ligger dette på 15% av boligens verdi, men kan variere basert på enkelte faktorer. Din faste årlig inntekt er en annen faktor som også vil påvirke hvor mye du kan få i boliglån.

Din alder vil også påvirke hvor mye du kan få i boliglån. Enkelte banker har ordninger som boliglån for unge, mens andre banker kan tilby et høyere lånebeløp om du har bolig fra før og setter sikkerhet i en fast eiendom når du søker om boliglån. Boligen du skal kjøpe, kan også ha noe å si. Skal du kjøpe ny bolig, vil verdien for eksempel være høyere, men det kan hende at boligen også har en fellesgjeld som du må være med på å betale.

Dersom du ønsker å få lån når du skal kjøpe bolig, bør du være kjent med en del begreper og kostnader for å kunne sammenligne priser. For eksempel bør du undersøke om lånet har en fast rente eller om det et lån med flytende rente. Du bør også kjenne til nominell rente og effektiv rente. Gebyrer og andre kostnader kommer i tillegg. Du kan også underveis flytte boliglånet ditt dersom du får tilbud om et lavere rentenivå hos en annen bank, slik at du slipper å betale renter utover det som er nødvendig. Ved å flytte lånet, kan du altså spare penger.


Derfor kan du trygt bruke Morebanker.no

Hos Morebanker.no jobber vi for å gi deg den perfekte oversikten over dine lånemuligheter. Vi rangerer de ulike lånene etter faktorer som popularitet, lånebetingelsene og vår provisjon. Vi blir kompensert for å sende kunder til partnere. Les mer her
notifyImg

Du kan få tilsendt tilbud og gode råd om lån ved å oppgi den e-postadresse:

Fortsett uten å oppgi e-postadresse

les mer om våre betingelser