Lån penge billigt online på Morebanker

Lån penger

Alle lånetyper samlet på ett sted - kun de beste lånetilbyderne

- Les mer om å låne penger her -LES MYE MER OM Å LÅNE PENGER

Hvilke typer lån finnes det?

Det finnes veldig mange forskjellige lånetyper. Både hos din bank, på nettet eller via mobilen. Du bør altså sette deg grundig inn i de forskjellige lånene, så du er bedre rustet til å bestemme hvilket lån som passer til din økonomiske situasjon. Blant annet kan du i din bank ta opp billån, forbrukslån og boliglån. Det finnes også avdragsfrie lån, andelsboliglån, byggelån, F1-lån, F3-lån, F5-lån, realkredittlån m.m. Online kan du finne forbrukslån, hurtiglån, minilån, sms-lån og i noen tilfeller rentefrie lån. Dette er bare få eksempler på noen av de lånene som finnes.

Hvilke typer lån er der

HURTIGERE ENN EN TUR I BANKEN

Når du benytter Morebanker for å finne ditt neste lån, så kan du være sikker på at hele prosessen går virkelig raskt. Vi har valgt ut de beste og billigste lånene i markedet, og felles for dem alle er at du kan søke online og forvente en hurtig behandlingstid. En av fordelene ved online lån er at du ikke nødvendigvis behøver å stille sikkerhet for å ta opp et lån. Du skal ikke gjennom en langdryg sjekk med en bankansatt, og derfor tar det ikke fullt så lang tid som ellers. Søknadsprosessen er helt digital, og du kan underskrive med ID fra hjemmets sikre rammer.

HVA KAN ET ONLINE LÅN BRUKES TIL?

Med et online lån er du selv sjefen over hva du ønsker å bruke pengene til. Dette står i kontrast til behandlingen man får hvis man prøver å ta opp et tradisjonelt banklån. Her vil det første spørsmålet være om formålet med lånet, og det kan være vanskelig å få godkjent et lån til f.eks. rent forbruk.

Hvilket lån skal jeg velge?

Vi vet godt at alle kan få bruk for litt økonomisk fleksibilitet hvis det plutselig skjer noe uforutsett, men spørsmålet er bare: hvilket lån bør man velge? Hvilket lån som er best å velge avhenger av din spesifikke situasjon. Et forbrukslån kan eksempelvis være en god løsning hvis du har en sunn økonomi men mangler litt penger for å få hverdagen til å gå rundt i en periode.

Det finnes forskjellige typer online lån, og derfor er det viktig å være klar over hvor mye penger du har bruk for, og til hvilket formål. Er det et midlertidig lån som f.eks. et hurtiglån, eller noe lengrevarende, slik som et forbrukslån. Et online lån kan eksempelvis være en fordel hvis:

 • Man i en periode har en mindre inntjening enn normalt
 • Til å kjøpe forbruksgoder man har et umiddelbart behov for, eller hvor besparelsen evt. vil kunne overstike utgiftene til lånet
 • Man har et akutt behov for penger til å utbedre skader innen disse forverres.

Når du søker et lån via Morebanker stiller lånetilbyderen ingen spørgsmål om hva du skal bruke pengene på. Du står fritt til å bruke pengene på akkurat det du har lyst til. Denne formen for økonomisk frihet finner man ikke med et tradisjonelt banklån, der du må forklare, argumentere og ha godkjent formålet med ditt lån.

Hvilket lån skal jeg velge?

Hva er et kontantlån?

Et kontantlån er et realkredittlån som har en fast rente i lånets løpetid.

BETAL TILBAKE TIL TIDEN

Når du tar opp et online lån skal du være oppmerksom på at renten kan være høyere enn ved et tradisjonelt banklån. Det betyr at du som låntaker skal betale et forholdsvist stort beløp for å få de fordelene som følger med et online lån. Derfor skal du være oppmerksom på å velge et lån du kan betale tilbake i rett tid og kun inngå i en avtale du kan overholde.
Vær oppmerksom på lånets omkostninger, årlige prosentsats, etableringsomkostninger, debitorrente og den månedlige ytelsen. Jo hurtigere du betaler et lån tilbake, jo lavere vil lånets årlige prosentsats være.

lån penger

NÅR DU SKAL SØKE OM ET LÅN

Markedet for online lån inneholder mange nyere lånetilbydere, og navnene vekker kanskje ikke så stor gjenkjennelse som de store bankene.
Det er dog ingen grunn til å være bekymret, ettersom alle finansielle virksomheter i Norge er under oppsyn av den statslige myndigheten Finanstilsynet. Det er Finanstilsynets oppgave å sikre at finansielle forretninger ikke snyter deg, og derfor kan du trygt ta opp et lån hos det selskapet som gir deg det beste tilbudet, også selvom du kanskje ikke kjenner dem fra før av.

Når trekkes pengene på et MasterCard?

Et MasterCard gir deg kreditt. Kreditten er rentefri i et, på forhånd avtalt, antall dager. Normalt er det avtalte 40-45 dager, og hvis man ønsker lengre kredittid på sitt kort, så er det forskjellig fra bank til bank (og kort til kort), hva som kan la seg gjøre.

I søkemaskinen på Morebanker kan du frasortere de lånetilbyderne som ikke er interessante for deg i din konkrete situasjon. Når du har funnet det rette lånet for deg, så er neste skritt å velge minst tre tilbydere og sende søknadene avsted.

Grunnen til dette er at informasjonen her på siden ikke er ferdig skreddersydd ditt spesifikke behov. Du vil derfor motta forskjellige tilbud fra forskjellige tilbydere, og du kan trygt velge det som har de laveste omkostningene.

Når er pengene tegnet på et mastercard

KAN DU FÅ ET LÅN?

Det er noen få krav man skal oppfylle for å kunne ta opp et online lån:

 • Du skal være fylt 18 år
 • Du skal kunne bekrefte din identitet med ID, som også brukes til å underskrive låneavtalen
 • Du må ikke være registrert i gjeldsregisteret
 • Du skal gjerne ha en fast inntekt

For å kunne ta opp et lån skal du være myndig for å kunne binde deg juridisk. Du skal altså være min. 18 år. Ettersom de fleste unge på 18-19 år er under utdannelse eller har en lav inntekt, så er tilbudet av finansieringsselskaper særlig begrenset for denne aldersgruppen. Den stramme kredittpolitikken løsnes opp for unge mellom 20-25 år, og for +25 år er det ikke lenger begrensende aldersforhold.

Hva betyr innfrielse av lån?

Å innfri et lån betyr at man tilbakebetaler et lån eller sin restgjeld. Dette skjer oftest ved lånets utløpsdato. Dette kalles for en ordinær innfrielse av lånet, noe som betyr at låntaker tilbakebetaler det lånte beløpet etter den avtalte låneperioden. Tidspunktet for innfrielsen av lånet avtales alltid med lånetilbyder eller banken ved stiftelse av lånet. Du kan alltid velge å tilbakebetale ditt lån før tiden. Dette kalles for ekstraordinær innfrielse av lån. Innfrielse av lån kan også sjke via amortisering. Amortisering betyr egentlig bare “avvikling av gjeld”. Med amortisering betaler man i avdrag. Amortisering vil nedbringe restgjelden i takt med at du betaler hver termin.

Til den digitale søknadsprosessen skal du benytte ID for å bekrefte din identitet og foreta en digital underskrift. Til gjengjeld kan du klare hele søknadssprosessen online, og du slipper å stille i banken og besvare omfattende spørsmål.

Har du tidligere hatt problemer med å overholde betalingsfrister, så kan du ha blitt registrert i gjeldsregisteret. Mange lånetilbydere stiller krav om at du ikke må være registrert som dårlig betaler i gjelds- eller debitor-registeret. Det er ikke vanlig å være registrert som dårlig betaler, men er skaden skjedd, så kan du bli slettet fra registret ved å betale de kreditorene som har meldt deg inn som dårlig betaler. I søknaden blir du bedt om å dokumentere din inntekt.

Har du en fast og stabil økonomi, vil dette forbedre dine sjanser hos tilbyderne som vurderer hvorvidt du har økonomisk råderom til å tilbakebetale lånet. Har du fellesøkonomi med en ektefelle, så forbedres dine muligheter, og du vil kunne låne mer og under bedre vilkår.

Hva betyr innfrielse av lån?

Krav til deg som vil ta opp et online lån:

 • Du skal være 18 år gammel
  • Noen steder skal man dog være eldre, f.eks. 20 eller 25 år gammel for å kunne låne penger

 • Du skal kunne bekrefte din identitet med ID
  • ID brukes til å underskrive de fleste låneavtaler online. Det vil altså si at du skal være i besittelse av en ID for å kunne låne penger.

 • Du må ikke være registrert i gjeldsregisteret
  • Det er de færreste lånetilbyderne som tilbyr lån til noen som er registrert i gjelds- eller debitor-registeret. Hvis man er registrert betyr det at man er en "dårlig betaler", og derfor er det meget usannsynlig at man kan få bevilget et nytt lån, hvis man i forveien skyller penger til et annet.

 • Du skal helst ha en fast inntekt
  • Det er ikke alltid et krav at man har en fast inntekt, men den kredittvurderingen som blir laget kan få et bedre resultat hvis man har en fast inntekt når man søker om et lån.notifyImg

Tast inn din e-post og få tilbud og gode råd om lån:

Fortsett uten inntastning av e-post

Betingelser