MoreBanker viser annonser for långivere og kan motta provisjon for å formidle lån.
Lån penge billigt online på Morebanker

Når bør man ta opp et forbrukslån?

Et lån er aldri en beslutning som man må treffe uten grunding vurdering. Det er deilig å kunne låne penger, men det er også viktig å huske på at pengene skal betales tilbake igjen. Det er normalt ikke problematisk å ta opp et forbrukslån, men det kan bli problematisk hvis man ikke kan betale lånet tilbake. Derfor er det en god idé å overveie sine muligheter grundig før man gjør valget og tar opp et forbrukslån.

Her er de 1 lån vi vil anbefale deg å ta:

Bank Norwegian
Lånebeløp
Tilbakebetaling
Rente/år
Aldersgrense

Fremragende 10 / 10

5.000 - 600.000 kr.
12 - 60 mnd
8.99-37.68%
23 år
Du kan signere med BankID
Samle dine smålån
Søk lån nå shield-ok-icon
Annonselenke
Eksempel: Lånebeløp: 100.000 kr. Nedbetaling: 24 måneder Etablering:950 kr. Refinans: 15 år . Eff.rente: 16.5 % Kostnad: 16.682 kr. Totalt tilbakebetalt: 116.682 kr.

Se et overblikk over alle Lånegivere her

Hva skal pengene brukes til?

Det kan være mange grunner til å ta opp et forbrukslån, men det er især viktig at man har en plan med pengene. Hvis man tar opp et forbrukslån uten grundig planlegging, så vil man ofte oppleve at pengene blir kastet vekk på småting, og det gir ikke en tilfredsstillende følelse i forhold til lånet. Forbrukslån brukes ofte til uforutsette utgifter, hvor det er akutt behov for penger. I disse situasjonene kan det være umulig å finne andre løsninger enn et forbrukslån, og det vil bety at et forbrukslån er den beste løsningen fordi konsekvensen av ikke å betale utgiften vil være verre enn rentene. Mange velger å ta opp et forbrukslån for å finansiere fornøyelser – eksempelvis en reise eller lignende. Dette er det heller ikke nødvendigvis et problem med, men du skal være sikker på at fornøyelsen er verdt lånet. Det er ergerlig å havne bakpå når lånet skal betales tilbake.

Hvor lang tid vil det ta å betale tilbake lånet?

I forhold til et forbrukslån er det også viktig å vurdere om du skal bruke lang tid på å betale tilbake lånet. Det tar typisk lang tid å betale et stort forbrukslån tilbake, men det er også viktig å huske på at små lån også kan ta tid å betale tilbake. Jo lengere tid du bruker på å betale et lån tilbake, desto større er risikoen for at du vil begynne å ergre deg over lånet. Det kan virke fristende å utføre store nedbetalinger på et lån for å komme hurtig over tilbakebetalingen. Men dette kan også være risikofylt, for du kan presse din økonomi for hardt. Det er naturligvis viktig å betale tilbake et lån, men det er også viktig å huske på at du stadig skal ha råd til fornøyelser, inntil lånet er betalt tilbake. Når du skal planlegge tilbakebetalingen, så er det viktig å finne en god balanse mellom hurtig tilbakebetaling og rom i budsjettet. Det gir en god og sunn økonomi, og lånet vil ikke være en grunn til ergrelse.

Hva er prisen for lånet?

Et lån er en form for serviceytelse, og rentene er prisen for dette lånet. I praksis betyr det at det er viktig å undersøke prisen på lånet, så du kan vurdere om det er prisen verdt. Det er også viktig å medregne eventuelle gebyrer til prisen, da det er alminnelig at det er et opprettelsesgebyr. Du bør dessuten alltid undersøke prisen for et lån hos flere forskjellige långivere – ellers risikerer du at få et for dyrt lån.
notifyImg

Du kan få tilsendt tilbud og gode råd om lån ved å oppgi den e-postadresse:

Fortsett uten å oppgi e-postadresse

les mer om våre betingelser