MoreBanker viser annonser for långivere og kan motta provisjon for å formidle lån.
Lån penge billigt online på Morebanker

Derfor skal du aldri låne av venner og familie

Alle kan oppleve å ende i en situasjon hvor man plutselig trenger penger til en uforutsett utgift. Det finnes mange forskjellige forbrukslån på det danske markedet, men allikevel er det mange som først går til venner eller familie for å spørre om hjelp. Denne løsningen har fordeler, men det er også mange ulemper. Les med videre her hvis du vil vite hvorfor du aldri bør låne penger av venner eller familie.

Her er de 1 lån vi vil anbefale deg å ta:

Bank Norwegian
Lånebeløp
Tilbakebetaling
Rente/år
Aldersgrense

Fremragende 10 / 10

5.000 - 600.000 kr.
12 - 60 mnd
8.99-37.68%
23 år
Du kan signere med BankID
Samle dine smålån
Søk lån nå shield-ok-icon
Annonselenke
Eksempel: Lånebeløp: 100.000 kr. Nedbetaling: 24 måneder Etablering:950 kr. Refinans: 15 år . Eff.rente: 16.5 % Kostnad: 16.682 kr. Totalt tilbakebetalt: 116.682 kr.

Se et overblik over alle låneudbydere her

Drømmen om et gratis lån

Det er nesten alltid mulig å få et mindre forbrukslån i dagens Danmark, men allikevel er det mange som foretrekker å spørre venner eller familie om hjelp. Ofte velger man denne løsningen fordi man kan få et gratis forbrukslån. Venner og familie har ofte vanskelig for å kreve renter, og derfor blir et lån normalt oppfattet som en tjeneste, i stedet for en handel hvor de selger en service. I praksis kan det muligvis bety at man får et lån som økonomisk er gratis, men lånet kan stadig ha store omkostninger på et personlig nivå. Det er i etterkant riktig mange som kan skrive under på at det er en dårlig idé å låne fra eller til personer som man har et personlig forhold til. I verste fall kan lånet bli så problematisk at det ødelegger vennskapelige forhold for alltid.

Problemer med tilbakebetaling

Et lån fra en venn eller et familiemedlem er ikke nødvendigvis problematisk hvis man kan overholde lånets avtaler. Dessverre er dette ikke alltid mulig, og det kan gi anledning til mange negative følelser i forhold til de lånte pengene. Når man tar opp lånet, så er man ofte sikker på at man kan betale pengene tilbake, men man må ikke glemme at man tok lånet på grunn av en uforutsett utgift til å starte med. Hvis det lånte beløpet ikke blir betalt tilbake som avtalt, så kan der spesielt oppstå problemer hvis man bruker penger på ting som virker unødvendige for långiveren. Dette kan for gi anledning til uvennskap, mens man kan også risikere at lånet blir elefanten i rommet som ingen tør å nevne.

Hvis du skal låne av venner eller familie

Hvis du skal låne penger av venner eller familie, så er det en riktig god idé hvis du først tenker deg grundig om. Det er en risiko for uvennskap forbundet med lånet, så du bør overveie din beslutning grundig. Det finnes mange gode og billige forbrukslån på markedet i dag, så du behøver ikke betale en formue i renter. Det er utgifter forbundet med et forbrukslån, men til gjengjeld får du lov å låne penger fra en uvillig utlåner, som ikke blander seg i din privatøkonomi, mens du betaler lånet tilbake. Velger du å låne fra venner eller familie, så bør du alltid lage en skriftlig avtale. Du kan dog spare deg selv for mye besvær, nervøsitet og kanskje uvennskap, om du velger å ta opp et alminnelig forbrukslån og ikke blander penger og personlige relasjoner sammen.
notifyImg

Du kan få tilsendt tilbud og gode råd om lån ved å oppgi den e-postadresse:

Fortsett uten å oppgi e-postadresse

les mer om våre betingelser