Lån penge billigt online på Morebanker

Smålån

Den enkleste løsningen hvis du mangler et mindre beløp akkurat her og nå

- Overveier du et minilån? Les mer her -LES MER OM MINILÅN

BILLIGE MINILÅN

Minilån er en relativt ny og populær låneform forbundet med fremveksten av online banker som kan operere på andre vilkår enn de tradisjonelle bankene. Når du søker om et hurtiglån ved en online bank, så taster du inn dine ID opplysninger første gang du låner, og utifra disse foretar banken en automatisk kredittvurdering på bakgrunn av dine seneste transaksjoner til det offentlige. Automatiseringen av denne prosessen betyr at online banker kan levere hurtige resultater og godkjenne lån med kortere ventetid enn noensinne før. Det er naturligvis en hastighet hvor tradisjonelle banker slett ikke kan følge med, og derfor er et minilån en god låneform hvis du søker et kortfristet lån i en mindre størrelsesorden.

Forskjell på minilån og andre lån

Forskjellen på et minilån og et "alminnelig" forbrukslån eller hurtiglån er at et minilån ofte er et lite lån som betales tilbake over meget kort tid. Det er et lån man typisk kan ta hvis det oppstår uforutsette utgifter et par dager innen lønningsdagen - fordi man nettopp har mulighet for å betale raskt tilbake.

HVA ER ET MINILÅN?

Et minilån er, som navnet antyder, et kortfristet lån av en mindre størrelsesorden. Det faller i samme kategori som andre kortfristede lån, herunder sms-lån, mikrolån, og hurtiglån. Et minilån kan tas opp uten sikkerhet, og derfor behøver du ikke stille garanti i form av eksempelvis bolig eller bil. Et lån uten sikkerhet betyr også langt hurtigere behandlingstid og kommer derfor med høyere omkostninger. Enkelte meget kortfristede minilån kan tas opp som et gratis minilån. Disse er oftest med en meget kort løpetid.

Det kan være mange grunner til at du kan ha bruk for et mini-lån. Kanskje har du fått en uforutsett regning eller en annen plutselig oppstått utgift som du har behov for å låne penger til å betale. Uansett hva det er, så har Morebanker et stort utvalg hvor du kan låne et mindre beløp med kort løpetid. Der er ingen nøyaktige grenser for når et lån er mini og når det er større, men et lån i den mindre størrelsesorden kunne være minilån 5000 kr. Trenger du å låne et beløp over 10.000 kr., bør du kanskje også se nærmere på et hurtiglån, som i noen tilfeller kan vise seg å være en mye mer fordelaktig løsning. Uansett hvilken type lån du velger, så er det helt opp til deg hva du vil bruke pengene på.

Hva er et mini lån?

EN KONKURRANSEPREGET MARKEDSPLASS?

Mange forbinder det første lånet med de gammeldagse, tradisjonelle bankene som har filialer rundt omkring og velkjente merkevarer fra diverse reklameflater. Men over de siste 10-20 årene er det blitt et stort marked av online lånetilbydere som ikke nødvendigvis har fysiske bankfilialer i Norge. Det er dog ikke noe å være bekymret for som interessert låntaker. Alle finansielle virksomheter som opererer i Norge er under tilsyn av Finanstilsynet, som er den myndigheten som ivaretar den slags i Norge. De har i oppgave å kontrollere at virksomheter med finansielt virke overholder lovgivningen i Norge. Derfor behøver du ikke være nervøs for å ta opp billige minilån hos en mindre kjent lånetilbyder. Mange av de ukjente lånetilbyderne som sammenlignes her på morebanker stammer fra utlandet eller er underavdelinger av velkjente banker. Et eksempel på dette kunne være Santander Privatlån, som er en del av den kjempestore banken Banco Santander, som har omtrent 190.000 ansatte på verdensplan og har eksistert i mer enn 160 år. En bank som denne er derfor uhyre stabil, til tross for at de ikke har noen filialer i Norge og ikke er så kjent som eksempelvis Nordea og DNB.

Minilån - hvorfor?

Et minilån er en god idé hvis man får noen plutselige utgifter som man kanskje ikke har råd til å betale her og nå. Med et minilån låner man som regel et mindre beløp (under 10.000 kr) og betaler tilbake etter maks. 30 dager. Det er derfor et smart lån å ta opp hvis man vet at man snart får lønn og derfor kan betale lånet tilbake "med det samme".

ONLINE LÅN ELLER LÅN I BANKEN

minilån Det finnes noen markante forskjeller mellom de lånene du kan finne online og de lånene du kan finne i din lokale bank når du søker om lån. Hvis du går til din lokale bankfilial i ønsket om et lån, så kan det bli en meget lang prosess uten mulighet for hurtig svar.. Når du lykkes i å booke et møte med en bankansatt, så skal du forklare hva formålet med ditt lån er. Banken vil opprette en grundig kredittsjekk og gjennomgå din privatøkonomi. Hvis de godkjenner deg for et lån, så skal de utferdige lånedokumentene, noe som kan ta noen dager. Når papirarbeidet er ferdig, så kan du vende tilbake til banken og underskrive, før pengene deretter vil bli overført til din konto.

minilån

Hvorfor ikke låne i banken?

Det er selvfølgelig også en mulighet for deg å ta opp et mindre lån i banken. Dog skal man tenke på at prosessen for å låne penger i banken er meget lang. Det er ikke mulig på samme måte å låne penger til uforutsette utgifter, da man skal holde møter med bankrådgiver og mye mer.

Søker du i stedet å ta opp et minilån online for nye kunder, så vil du oppleve en langt enklere låneprosess som foregår superenkelt, og du kan ha pengene på din konto raskere enn noensinne før. Alt foregår enkelt og hurtig. Du fyller ut de nødvendige lånedokumentene via din ID, noe som gjør at låneudbyderen får adgang til dine seneste tall i det offentlige, og på bakgrunn av dette foretar tilbyder en automatisert kredittsjekk og returnerer et skreddersydd lånetilbud. I hovedtrekk kan man si at online lån ofte er en anelse dyrere enn et banklån, men til gjengjeld for denne høyere prisen, så får du en rekke ytelser og fordeler som tradisjonelle banker ikke kan konkurrere med.

Betenkningspause - Hva og hvorfor?

Loven om betenkningspause går ut på at det er en tvunget 48 timers betenkningspause på lån med en løpetid på under 3 måneder. Dette innebefatter de fleste minilån. Pausen betyr, at det går 48 timer før banken kan gå igjennom din lånesøknad. Dermed har man mulighet for å tenke over lånet en ekstra gang og eventuelt avbryte det. Loven ble vedtatt for å sikre at nordmenn tenker seg bedre om før de tar opp hurtige lån. Det er også for å unngå at folk kommer i gjeld pga. hurtige lån på nettet.

MINILÅN UTEN SIKKERHET

En av de fordelene som mange fremhever ved et online minilån er at du kan ta opp et minilån uten sikkerhet. I motsetning til et banklån, så er det ingen som spør deg hva du skal bruke pengene til og ber deg om å stille sikkerhet for lånesummen. Det er en fordel hvis du har fast arbeid med en fast årlig inntekt, da det er noe lånetilbyderne spør om i den online baserte låneprosessen, som foregår automatisk via din ID. Låner du penger i banken, så vil banken ved større lånebeløp ofte kreve at du stiller en form for sikkerhet for at de vil godkjenne lånet. Å stille sikkerhet svarer til å pantsette en større gjenstand for lånet. Det kunne være en bil eller en eiendom, som banken overtar hvis du blir forhindret i å tilbakebetale lånet. Med et billig minilån bestemmer du helt selv hva du ønsker å bruke pengene på om du ønsker et nytt fjernsyn, å bestille en ferie eller utnytte et særdeles godt tilbud, hvor besparelsen overgår utgiftene til lånet.

KORTE LÅN FÅR EN BETENKNINGSPAUSE

Lovendring fra 1. januar 2017 har betydd at det innføres en tvunget 48 timers betenkningspause på lån med en løpetid på under tre måneder. I denne perioden har du ikke mulighet for å akseptere lånetilbudet, og tilbyder kan ikke kontakte deg. Hvis du etter denne perioden fortsatt ønsker å gjennomføre lånet, så kan du kontakte lånetilbyder og få pengene utbetalt. Disse nye reglene gjelder kun de mest kortfristede lånene og er blitt innført med tanke på forbrukerbeskyttelse, så minilån ikke benyttes til å finansiere forhastede impulskjøp.

Hva er kortfristet gjeld?

Kortfristet gjeld er gjeld som forfaller til betaling innen ett år. Minilån eller små lån har ofte kortere løpetid.

Hva er kortsiktig gjeld

HVILKE BETEGNELSER ER GODE Å KJENNE TIL?

Når du ser på online lån, så vil du oppleve at det står en del tall med liten skrift. Noen av disse betegnelsene kan være litt kryptiske og vanskelige å forstå, men heldigvis behøver du ikke lære dem alle sammen. Det er nemlig en enkelt betegnelse som dekker over det meste. Du kan ikke få et minilån gratis, og viktigst er det å se på årlige omkostninger i prosent, som er en samlet betegnelse som dekker over de utgiftene du har i forbindelse med et lån i løpet av et helt år. Årlig prosentsats dekker over en rekke punkter som:

 • Stiftelsesprovisjon
 • Tinglysningsavgift
 • Ekspedisjonsgebyr
 • Renter
 • Renters rente
 • Dokumentgebyr
 • Etc.

Når du forstår årlig prosentsats, så behøver du altså ikke sette deg inn i mange av de ovenstående begrepene. Disse begrepene er eksempelvis månedlige ytelse kr, tilbakebetalte beløp, efffektiv rente, årlig variabel debitorrente, samlet tilbakebetaling, maks årlig prosentsats, samt samlede kredittomkostninger. Det er dessuten forskjell på hvordan tilbydere tjener deres penger, og derfor kan man ikke alltid sammenligne ekspedisjonsgebyrer fra en tilbyder til en annen. Årlig prosentsats er et sterkt verktøy for å sammenligne lånetilbud, da det uttrykker utgifter forbundet med et lån over et helt år. Årlig prosentsats er dog mindre effektivt ved eksempelvis minilån på 30 dager, og det skyldes at lånet har en kort løpetid, og derfor gir det ikke mening å uttrykke dets omkostninger over et helt år. Det finnes mange billige minilån, men ved et minilån på 30 dager, så er omkostningene plassert slik at tilbyderen tjener sine penger på en måned, og derfor gir det et misvisende bilde å se på utgiftene over 12 måneder.

HVEM ER MOREBANKER?

Morebanker er ikke lånetilbyder, men bare en uavhengig hjemmeside. Vi sammenligner lån ved å stille de relevante tallene opp side om side, så du som låntaker kan foreta en vurdering av hvilket lån som matcher ditt behov best mulig. For å gjøre dine valgmuligheter enklere, så har vi frasortert de verste lånetilbudene og inkludert kun de beste og mest konkurransedyktige lånetilbudene.

HVILKE KRAV SKAL JEG OPPFYLLE?

Søknadsprosessen til et minilån er ganske simpel og foregår online. Der er dog noen få krav du skal oppfylle for at lånetilbyderne vil gi deg et lån.

 • Du skal være fylt 18 år
 • Du skal være i stand til å bekrefte din identitet med ID, som også brukes for å underskrive låneavtalen
 • Du må ikke være registrert i gjeldsregisteret
 • Du skal gjerne ha en fast inntekt

Hva kan vi hjelpe deg med?

Morebanker sammenligner de beste og billigste lån i Norge. Dette gjør vi fordi vi ønsker å gjøre det enkelt for deg som forbruker å treffe en beslutning når det kommer til minilån og forbrukslån. Vi har sortert kun de gode lånetilbudene, slik at du kun kan velge blant de beste.

For å kunne ta opp et lån, så skal du være myndig for å være i stand til å inngå i en juridisk bindende avtale. Du skal altså være minimum 18 år. For unge mellom 18-25 år er det dessuten et særlig begrenset utvalg av lånemuligheter, da mange unge i nettopp denne aldersgruppen har en ustabil eller lav inntekt. Den stramme kredittpolitikken løsnes gradvis opp, og når du er fylt 25 år opphører de begrensende lånevilkårene fullstendig. Da lånesøknaden er online, må alt papirarbeidet fylles ut digitalt.

For å bekrefte din identitet og foreta en elektronisk signatur på låneavtalen, så vil du bli bedt om å bruke din ID. Dette sikrer også at det ikke blir noe tull med avtalen, og at andre ikke kan ta opp et lån i ditt navn. Når du fyller ut en lånesøknad, så vil tilbyderen få adgang til dine seneste opplysninger i det offentlige og foreta en kredittvurdering ut ifra dette. Hvis du har en fast og stabil inntekt, så har du et større økonomisk råderom, noe som betyr at tilbyderen vil vurdere at du har en god sjanse for å betale lånet tilbake i tide, og derfor utgjør en mindre risiko for utlåneren. Har du fellesøkonomi med en ektefelle, så vil dette påvirke kredittvurderingen positivt og resultere i en lavere rentesats.

For å låne penger

For å låne penger skal man være fylt 18 år. Hos noen lånetilbydere skal man være fylt 20, 23 eller 25 år for å låne. Det er for å sikre at dem som låner har en god og stabil økonomi og evt. noe erfaring med økonomi, renter og lignende. Dermed er lånetilbyder mer sikker på at personen som låner også har muligheten for å betale tilbake lånet.

MINILÅN TROSS REGISTRERING I GJELDSREGISTERET

Har du vært igjennom en hard økonomisk periode og kommet bakom med regningerne, så kan du ha blitt meldt som dårlig betaler til gjeldsregister eller debitor registeret. Dette innskrenker dessverre dine muligheter for å låne betydelig, da tilbyderne vil vurdere at de løper en større risiko ved å låne ut pengene til deg. Det finnes dog enkelte tilbydere som vil tilby deg et lån tross registrering i gjeldsregisteret, men det vil være til en ekstremt høy rente, og en slik avtale kan ødelegge en i forveien skrøpelig økonomi. Av disse årsakene har Morebanker valgt å ikke henvise til lånetilbydere som tilbyr lån tross registrering i gjeldsregisteret, da låntaker kun risikerer å komme i ennå større økonomiske problemer. Det er vår anbefaling at du som gjeldsregistrert fokuserer på å betale kreditor tilbake og dermed blir slettet fra registeret. På denne måten kan du hurtigere vende tilbake til normale lånevilkår.

Hvordan blir man godkjent til lån?

Innen en gitt bank eller online lånetilbyder innvilger deg å låne penger, vil de gjerne sikre seg at du faktisk er i stand til å betale lånet tilbake. For å sikre seg selv, så foretar finansieringsselskaper alltid en kredittvurdering av deg. Din kredittverdighet har derfor en stor betydning for om du kan bli godkjent til et lån. En måte du kan øke dine sjanser til å bli godkjent til et lån på er å forbedre din kredittverdighet.

Hvordan er du godkjent for lån

BILLIGE LÅN TIL STUDERENDE

De fleste fulltidsstuderende er hardt presset økonomisk, og derfor kan det være nødvendig å få litt hjelp til å gi litt mere råderom i hverdagen. Mange studerende tar opp et lån privat. Det er dog ikke alle som har den muligheten, men det er mange gode alternativer for studerende. Hvis du er studerende og mottar studielån, så har du også muligheten for å ta opp et studieån, noe som er en særdeles billig låneform. Selvom det naturligvis er et tak på hvor mye penger du kan låne om måneden. Studielån tildeles et år av gangen, og her kan du selv bestemme hvor mye du ønsker utbetalt og i hvilke måneder. Studielån har ganske lave renter, både mens du studerer og helt inntil lånet er tilbakebetalt. Vil du vite mer om studielån, så kan du lese mer her.

LÅN PENGER TIL STUDERENDE

Oppretter du et minilån, så vil du få et hurtig og enkelt lån til ditt spesifikke behov, men til gjengjeld for disse fordelene betaler du høyere omkostninger enn ved et tradisjonelt banklån. Derfor bør du ikke låne mer enn du har behov for. Når du velger et lån for første gang, så bør du være oppmerksom på den årlige prosentsatsen. Dette begrepet dekker over de årlige omkostningene i prosent, og det er et samlet uttrykk for hvor mye lånet koster deg å ha i prosent pr. år av lånesummen. Derfor er det generelt et nøkkeltall som er verdt å holde øye med når du sammenligner lånetilbud.

Lån som studerende

Det kan faktisk være smart å ta opp et minilån som studerende hvis man står med noen utgifter som man ikke kan betale, fordi det er slutten av måneden. Med et minilån med en løpetid på 7-14 dager, så betaler man tilbake hurtig, dvs. man kan betale tilbake med det samme man får lønn og/eller studielån.

De kortfristede lånetypene som f.eks. minilån er ofte preget av meget høye renter eller høye etableringsomkostninger, noe som kan gi en voldsom høy årlig prosentsats på papiret. Men ved et kortfristet lån er begrebet årlig prosentsats misvisende, da de årlige omkostningene er irrelevante, ettersom lånet forventes tilbakebetalt innen kort tid. Skulle du imidlertid ikke ha råd til å betale ned på lånet, så kan et minilån raskt bli en dyr fornøyelse.

TILBYDERE AV MINILÅN

Det er i de siste årene dukket opp mange nye og attraktive tilbydere av minilån i markedet. Noen av de mest kjente er Føniks Privatlån, Selene Finans, Bank Norwegian, Leasy minilån, Ferratum Kreditt og Modus Finans. Disse er bare et mindre utvalg av de mange tilbyderne som finnes indenfor minilån. Du kan se den samlede oversikten her på Morebanker. På Morebanker har vi dessuten laget en spørsmål og svar seksjon som du finner på toppen av siden.notifyImg

Tast inn din e-post og få tilbud og gode råd om lån:

Fortsett uten inntastning av e-post

Betingelser