MoreBanker viser annonser for långivere og kan motta provisjon for å formidle lån.
Lån penge billigt online på Morebanker

Renteøkning - hva betyr det?

En renteøkning betyr at markedsrenten øker i fremtiden sammenlignet med dagens nivå, og at renten eller kostnaden på ditt lån øker som en konsekvens av dette. Det betyr blant annet at du betaler mer i kroner og øre for lånet ditt. Dette er dog kun tilfelle om du har en fast rente på lånet, og er aktuelt spesielt når du har boliglån i millioner kroner klassen. Renteøkningen bestemmes av Norges Bank, og er påvirket av global vekst i økonomien. En høyere rente fra Norges Bank betyr at de øvrige bankene i landet må betale mer for å låne penger, og dermed må du som forbruker også betale mer. Så når Norges Bank hever renten eller setter opp renten, blir du også påvirket dersom du har et lån med fastrente.

Nivået den nærmeste tiden for markedsrenten kan være enklere å estimere enn nivået om flere år, og det er derfor viktig å velge fastrente dersom du vil ha en forutsigbar betalingsplan om du tar lån over lengre tid. Men dersom din økonomi kan takle noen svingninger, kan det også i noen tilfeller være lønnsomt å velge flytende rente, fordi i motsetning til en renteøkning, kan det også forekomme en rentereduksjon. Det vil si at renten settes ned eller nedjusteres, slik at det blir billigere for bankene å låne ut penger og dermed kan du, dersom du har flytende rente, også forvente lavere rentenivå og betale mindre for lånet ditt.
Derfor kan du trygt bruke Morebanker.no

Hos Morebanker.no jobber vi for å gi deg den perfekte oversikten over dine lånemuligheter. Vi rangerer de ulike lånene etter faktorer som popularitet, lånebetingelsene og vår provisjon. Vi blir kompensert for å sende kunder til partnere. Les mer her
notifyImg

Du kan få tilsendt tilbud og gode råd om lån ved å oppgi den e-postadresse:

Fortsett uten å oppgi e-postadresse

les mer om våre betingelser