MoreBanker viser annonser for långivere og kan motta provisjon for å formidle lån.
Lån penge billigt online på Morebanker

Hvor gammel må man være for å låne penger?

I utgangspunktet er aldersgrensen for å få lån 18 år. Det vil si at du må være fylt 18 år for å ta opp et lån fra et offisielt finansieringsforetak, som for eksempel banker. Dette er naturligvis fordi du må være myndig når du skal søke om lån. Et lån er en langsiktig forpliktelse du inngår i, og derfor må man være myndig for å kunne gå inn i en juridisk bindende forpliktelse. Dersom du er under 18 år og ønsker å låne penger, er det beste alternativet å spørre dine foreldre eller venner om det, da det ikke er lovlig å låne penger fra en bank hvis man er under 18 år.  Det eneste unntaket for lån til personer under 18 år, kan eventuelt være et lån fra Lånekassen - men dette må i de fleste tilfeller bli godkjent av din forsørger og er et studielån som tas i tilknytning til studier. Utover dette, kjenner ikke vi til noen ordninger for personer under 18 som vil ta opp lån.

I tillegg til den lovpålagte aldersgrensen på 18 år for å ta opp lån, kan enkelte långivere eller banker også kreve at du er over en viss alder. Dette er fordi bankene forsøker å gi et lavere rentenivå for sine lån, altså at de gir billigere lån, ved å minske risikoen ved å låne ut penger. Dette gjør de ved å heve aldersgrensen, slik at de som låner penger, er eldre personer som kanskje har en mer stabil inntekt. Typiske aldersgrensen på lån er 20, 21, 23 eller 25 år. Disse aldersgrensene avhenger av bankene og långiverne, og du bør derfor alltid dobbeltsjekke aldersgrensen ved et lån før du søker.
Derfor kan du trygt bruke Morebanker.no

Hos Morebanker.no jobber vi for å gi deg den perfekte oversikten over dine lånemuligheter. Vi rangerer de ulike lånene etter faktorer som popularitet, lånebetingelsene og vår provisjon. Vi blir kompensert for å sende kunder til partnere. Les mer her
notifyImg

Du kan få tilsendt tilbud og gode råd om lån ved å oppgi den e-postadresse:

Fortsett uten å oppgi e-postadresse

les mer om våre betingelser