MoreBanker viser annonser for långivere og kan motta provisjon for å formidle lån.
Lån penge billigt online på Morebanker

Skal du lytte til lånestatistikkene når du skal ha et lån?

I takt med at man kommer opp i årene, så har de fleste minst en eller annen form for lån. Det kan være til bolig, bil, båt, motorcykel, forbruk eller noe helt annet. Det betyr også at der finnes flere statistikker for lån. Det kan blant andet være i forhold til hvilke lån folk med din inntekt typisk tar opp. Videre kan det også være hvilke typer lån folk i din alder typisk har anskaffet seg. Selv om det finnes mange lånestatistikker, så er det ikke ensbetydende med at de kan fortelle deg hvilket lån du skal ha. Bli klokere på hva du kan bruke lånestatistikker til i dette innlegget.

Her er de 1 lån vi vil anbefale deg å ta:

Bank Norwegian
Lånebeløp
Tilbakebetaling
Rente/år
Aldersgrense

Fremragende 10 / 10

5.000 - 600.000 kr.
12 - 60 mnd
8.99-37.68%
23 år
Du kan signere med BankID
Samle dine smålån
Søk lån nå shield-ok-icon
Annonselenke
Eksempel: Lånebeløp: 100.000 kr. Nedbetaling: 24 måneder Etablering:950 kr. Refinans: 15 år . Eff.rente: 16.5 % Kostnad: 16.682 kr. Totalt tilbakebetalt: 116.682 kr.

Se et overblik over alle låneudbydere her

Lånestatistikker viser ofte det gjennomsnittlige bilde

Hvis du er kommet over en lånestatistikk, så er du kanskje blitt fristet. Den kan nemlig si noe om hvordan en på din alder eller en med din inntekt har sammensatt sine lån. Det kan friste til å tenke at du og din økonomiske situasjon også skal utvikle seg i den retningen. Det behøver den dog ikke nødvendigvis å skulle.

Når du kikker på lånestatistikker, så er det viktig å huske på at det i mange tilfeller gir et bilde av hvordan det gjennomsnittlig ser ut. Hvis du for eksempel kikker på en person med en inntekt på 400.000 kroner i året, så vil det være listet hva en gjennomsnittsperson typisk vil ha av forskjellige lån ved denne inntekten. Det er dog viktig å bite merke i at det er en gjennomsnittlig betraktning. I realiteten vil det derfor være noen med den samme inntekten som har færre eller flere lån enn gjennomsnittet. Du skal derfor anse statistikkene som et godt fingerpek om hvordan landet cirka ligger an. Husk dog først og fremst å tenke på din egen personlige situasjon.

Betrakt din situasjon som et unikt tilfelle

Det vil selvfølgelig være noen mennesker som er en tro kopi av gjennomsnittet. Det er dog også mange som på ingen måte er det. Det er derfor viktig at du husker å kikke innad, i forhold til hvordan din egen situasjon ser ut. Prøv å ta utgangspunkt i gjennomsnittet, og lag deretter noen justeringer som tar høyde for din økonomi og din situasjon. På den måten kan du bedre få en fornemmelse av hva som passer til din situasjon.

Det kan du for eksempel gjøre ved å ta en nærmere kikk på ditt budsjett. Er det mange avvik i forhold til gjennomsnittet i lånestatikkene, så er det viktig at du tar høyde for dette når du selv skal til å låne. Det kan blant annet være i forhold til hvilket lån det er tale om, men også hvor stort lån du skal ta opp.

Sammenlign lån ut fra dine premisser

Når du begynner å bli klokere på hvordan du ligger i forhold til gjennomsnittet, så begynner du sikkert å få en bedre idé om hvilken type lån du har bruk for, og hvor mye du skal låne. Du kan nå bruke dette til å finne det lånet med de beste vilkårene i din gjeldende situasjon. Lån penger billig ved å benytte lånesammenligningssider. Det gir deg mulighet for å taste inn det lånescenariet du har bruk for, hvor du deretter kan sammenligne de mulighetene som er til rådighet. På den måten finner du et lån som passer til din situasjon, og med de beste vilkårene.
notifyImg

Du kan få tilsendt tilbud og gode råd om lån ved å oppgi den e-postadresse:

Fortsett uten å oppgi e-postadresse

les mer om våre betingelser