MoreBanker viser annonser for långivere og kan motta provisjon for å formidle lån.
Lån penge billigt online på Morebanker

Kredittlån og rammelån - sammenlign blant utvalget vårt her.

Sammenlign kredittlån og rammelån - få muligheten til å låne penger når du trenger det!

- -



Les mer om kredittlån her

Kredittlån er en litt annerledes type lån sammenlignet med de øvrige lånene. I motsetning til for eksempel forbrukslån eller billån, er kredittlån et rammelån hvor du får en låneramme når du søker på lånet. Så kan du selv bestemme når du faktisk ønsker å benytte kreditten, og om du ikke bruker fra rammen så blir du ikke utsatt for renter. Kredittlån er også lån uten sikkerhet, og du trenger ikke å pantsette noe, som for eksempel sikkerhet i boligen din.

Den effektive renten kan variere fra person til person og kommer an på når du vil ta opp lånet og betaler tilbake lånet. Det kan være mange fordeler med et kredittlån. Du kan ha tilgang til penger hvis din økonomiske situasjon plutselig skulle endre seg og du skulle trenge mer penger. Du trenger ikke å søke om å låne penger hver gang.

På MoreBanker.no kan du sammenligne kredittlån uten sikkerhet fra flere långivere på ett sted. På denne måten kan du finne kredittlånet med den laveste effektive rente og dermed også finne fram til det beste og billigste kredittlånet for deg blant utvalget vårt. Vi sammenligner tilbud fra flere banker på samme sted og ønsker å gi deg best mulig oversikt over tilbudene.

Hva er kredittlån og rammelån?

Har du hørt om kredittlån? Et kredittlån skiller seg fra et privatlån på flere forskjellige området. Det er mange som benytter seg av kredittlån i stedet for et privatlån. Her kan du lese om fordeler med et kredittlån, og hvordan denne typen lån skiller seg fra andre lån. Et kredittlån er også et rammelån, det vil si et lån hvor man har tilgang til å låne innenfor en ramme, men som man nødvendigvis ikke trenger å bruke.

Mange banker og långivere tilbyr nå kredittlån. Kredittlån er en litt annerledes type lån. Det er flere ting som skiller kredittlån fra privatlån, men en ting som er helt avgjørende er den måten man nedbetaler kredittlån på kontra nedbetaling på vanlig lån. I og med at man ikke låner et fast beløp, finnes det heller ikke noen konkret nedbetalingsplan når det kommer til kredittlån.

En åpenbar fordel med kredittlån er at man kan få tilgang til penger når man trenger det. Når man søker om privatlån, søker man om et spesifikt beløp. Dette er ikke tilfellet med kredittlån. Når det kommer til kredittlån, søker man om en kredittramme som er mer generell enn et bestemt lån. Denne kredittrammen gjør at du har umiddelbar tilgang på penger hvis din økonomiske situasjon endrer seg drastisk eller det dukker opp en uforutsett utgift som krever rask tilgang på midler du kanskje ikke har til rådighet der og da.

Et kredittlån eller rammelån kommer i flere former. Det kan være et kredittkortlån, et rammelån eller utvidet boliglån eller en bestemt kredittramme innvilget av banken din som er disponibelt på bankkortet. Et kredittlån kan altså i mange tilfeller være et rammelån, hvor du får en bestemt kredittramme til rådighet til når du trenger det. Å ha kredittlånet i seg selv innebærer ingen gebyrer eller renter, før du bruker av kreditten. Dette er fordelen med å ta opp et kredittlån i forhold til et privatlån. Du har med andre ord midler til rådighet uten at det koster noe. Det blir til gjengjeld dyrt når du skal tilbakebetale kreditten, og det er mange som kan ha problemer med å betale tilbake den kreditten de har brukt av.

Hva er kreditt?

Kreditt er et begrep for en tradisjon som er blitt benyttet i de fleste utviklede samfunn gjennom hele historien. Begrepet i seg selv stammer fra latin og kan knyttes til ‘troverdighet’. Kreditt innebærer en form for tillit, og det er ikke helt fjernt fra hvordan vi oppfatter begrepet i dag. Kreditt innebærer to parter, en kreditor og en debitor. Kreditoren er den som skal ha tillit til debitor for at avtalen skal kunne finne sted. Debitor er altså den som skylder kreditor noe.

I dag snakker vi om kreditt i forbindelse med penger, og kreditor er som oftest en bank eller et pengeinstitutt. Kreditt er altså en gjensidig avtale mellom kreditor og debitor, hvor debitor skylder kreditor en avtalt sum penger. Dette gjelder for eksempel med kredittkort. Kreditt er et beløp du har til rådighet som du får innvilget av banken. Et kredittlån er ikke penger du får inn på konto, som med et forbrukslån, men et utlegg som banken innvilger, som du så skal betale tilbake hvis du bruker av det. Når man skal betale tilbake kreditt, påløpet det ofte gebyrer som kan gjøre kreditten dyr å betjene, dette kan være ulempen ved å ta opp et kredittlån kontra et privat forbrukslån.

Kredittlån kan være fordelaktig for deg som plutselig står med en uventet eller uforutsett utgift, eller gjerne vil ha sikkerheten som følger med, når man har penger til rådighet etter behov.

Kan du få et kredittlån på dagen?

DNB Kredittlån og Santander kredittlån er to typer kredittlån som finnes på markedet. DNB kredittlån tilbys i form av DNB Mastercard og boliglån. Man kan også få et såkalt fleksilån fra Sparebank1. Det er altså flere store aktører som er aktive innenfor kredittlån, men kan man få kredittlån samme dag som man søker om det?

Når man får tilgang til et kredittlån, får man utvidet kreditt på en konto som for eksempel kan være knyttet til et bankkort. Dette er et beløp man har til rådighet, som man kan bruke som man vil, og ikke betale tilbake før man har brukt noe av kreditten. Når man tar opp et privatlån, får man hele beløpet man har fått innvilget overført til en konto. Du kan for eksempel også søke kreditt på Komplett kreditt. Her kan bedrifter og offentlige institusjoner søke om kreditt på produkter fra komplett.no. Man kan som privatperson søke om Komplett Mastercard hvor man kan få inntil 50 dagers rentefri kreditt.

Hvis kredittlånet er knyttet til et kort, kan man ikke få dette kortet samme dag som man søker om det. Det er nemlig sånn at et fysisk kort skal sendes i posten og det kan ikke gjøres på samme dag. Søknadsprosessen for de fleste pengeinstitutter er til gjengjeld ofte automatiserte i en grad, at selve prosessen kan gjennomføres og eventuelt godkjennes på samme dag. Når man søker om kredittlån, gjør banken en såkalt kredittsjekk, for å se om du har økonomi til å betjene lånet og eventuelt om du har usikret gjeld som kan ha innvirkning på kredittverdigheten. Det blir dermed feil å si at man kan få kredittlån med det samme, for bankene og långiverne er lovpålagt å sjekke din betalingsevne og gjøre en vurdering av deg.

Norwegian kreditt

Når man søker om Norwegian kredittlån, kan man for eksempel søke om å få utvidet kredittrammen på nettet. Hvis alt er i orden, kan dette eventuelt innvilges forholdsvis kort tid etter at man søker om å få utvidet kredittrammen på for eksempel kredittlån eller kredittkort fra Bank Norwegian. Hvis man for eksempel får et kredittkort fra Norwegian med en bestemt kredittramme, er dette kreditt uten sikkerhet.

Få hurtig kreditt på nettet?

Det er mange tjenester på nettet hvor du kan sammenligne kreditt og lån, og det er vanlig at folk går inn på disse sidene når man plutselig trenger penger. Det er dog viktig å forstå at det i Norge ikke er mulig å få kreditt, lån eller penger på minuttet - dette fordi hver enkelt søknad om lån, og dette gjelder også første gang du søker for å få kredittlån eller rammelån, må vurderes individuelt av banken eller långiveren. Samtidig er det viktig at du som lånetaker tenker deg godt igjennom og setter deg inn i hvilken vilkår som gjelder får lånet du tar opp. Selve prosessen med lånesøknaden for kreidttlån går stort sett bare på nettet, og du trenger ikke å gå til en fysisk bank. Med andre ord betyr det at kredittlån kan søkes om på samme måte som for eksempel forbrukslån.

Hvis du er på jakt etter et kredittlån med lav rente, er dette typisk et boliglån hvor man utvider rammelånet eksempelvis i forhold til en verdistigning på boligen din. Boliglån og rammelån er kredittlån med lav rente sammenlignet med andre former for kredittlån. Det er renten som avgjør hva som er et billig kredittlån. Dette gjelder for eksempel et boliglån eller et kreditt lån DNB, som kan utvides for å ha penger til rådighet når du trenger det. Når du utvider et boliglån for å kunne bruke pengene som sikkerhet, er dette et lån som har boligen din som sikkerhet. Dette er altså ikke det samme som et kredittlån uten sikkerhet, hvor banken ikke tar pant i eiendom eller verdigjenstander.

Du kan også ta opp kreditt uten sikkerhet, men da legger ofte banken eller pengeinstituttet en grundig kredittsjekk til grunn, for å kunne innvilge kredittlånet. Et kredittlån uten sikkerhet, involverer ofte dyrere gebyrer enn et lån med sikkerhet i bolig eller andre verdigjenstander.

Uansett hvorfor du velger å ta opp et kredittlån kan det være et godt alternativ til et forbrukslån og i noen tilfeller også billigere. Når du tar opp et kredittlån eller utvider din kredittramme hos banken, får du en sikkerhet hvis det skulle dukke opp uforutsette utgifter. Derfor er det mange som er nysgjerrig på kredittlån, og gjerne vil undersøke muligheten for å søke om kreditt.



notifyImg

Du kan få tilsendt tilbud og gode råd om lån ved å oppgi den e-postadresse:

Fortsett uten å oppgi e-postadresse

Les me rom våre betinigelser